jobb just nu!

Chef mark, fastighet och lokalförsörjning

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi utvecklar organisationen och samlar uppgifterna kring kommunens fastighets-, mark- och exploateringsfrågor i en gemensam enhet.

Tjänsten ligger under Miljö- och Samhällsbyggnadsdirektören i Kommunledningskontoret. Den nya enheten kommer bestå av ett 15 tal medarbetare i två grupper; fastighet och lokalförsörjning samt mark- och exploatering.

Gruppen mark- och exploatering representerar kommunen som markägare och ansvarar för utveckling av kommunens markinnehav. Till enhetens arbetsuppgifter hör bland annat strategiska frågor kring markinnehav, köp och försäljning av mark, tecknandet av olika typer av fastighetsrättsliga avtal, samt skötsel av skog och mark.

Gruppen fastighet och lokalförsörjning har ett helhetsansvar för kommunens verksamhetsfastigheter och fastighetsfunktion. I Eskilstuna ägs verksamhetsfastigheterna till största delen av Eskilstuna kommun och förvaltas av det allmännyttiga fastighetsbolaget - Eskilstuna Kommunfastigheter AB. Totalt rör det sig idag om verksamhetslokalytor om 630 000 kvadratmeter varav 80 procent är kommunägda. Hyreskostnaderna uppgår till drygt en halv miljard kronor och kommunen gör årliga investeringar på cirka 250 miljoner kronor.

Arbetsbeskrivning

Som ledare för den nya enheten ansvarar du för processen och axlar en ny ledarroll med stora förväntningar på utveckling och resultat. En viktig del i arbetet blir att samverka med olika aktörer och att utveckla formerna för detta. Du kommer att ansvara för strategiska mark- och exploateringsfrågor samt företräda kommunen i dessa frågor. Du kommer också att ha ägaransvar för kommunens verksamhetsfastigheter, leda arbetet med lokalförsörjningsprocessen och investeringar inom byggnation och energiområdet. I uppdraget ingår externa förhandlingar och även att utveckla hyresmodellen samt ansvara för hyresförhandingar med Eskilstuna Kommunfastigheter.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har relevant högskoleutbildning och som arbetat med fastighetsfrågor och/eller exploateringsfrågor i minst fem år. Du har erfarenhet av framgångsrikt ledarskap och har vana av att leda och genomföra komplexa förhandlingar. Du är van att utveckla verksamheter, genomföra förhandlingar med gott resultat och känner dig bekväm i rollen som fastighets/markägare. Du tilltalas av att kombinera ledarskap, strategiska uppgifter och utveckla verksamhet. Har du erfarenhet av arbete inom offentlig sektor är det en fördel.

Vi erbjuder ett tufft, utmanande och roligt jobb för rätt person.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-03

Referensnummer:   A643230

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Linda Wirström
på Advice Executive Search.
070-207 80 70

Övrigt


Välkommen med din ansökan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Linda Wirström på Advice Executive Search som vi samverkan med i detta uppdrag. Du når Linda på telefon 070-207 80 70 alternativt lw@advice-es.com. Din ansökan, märkt 4665 – Chef Mark och Fastighet, skickar du till cv@advice-es.com. Urvalet kommer ske fortlöpande, vi tar gärna emot ansökan före sista ansökningsdag som är 3:e mars 2017.