jobb just nu!

Bygglovshandläggare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Miljö- och byggnadsnämndens och miljö- och byggnadsförvaltningens uppdrag är att genom myndighetsutövning fullgöra kommunens lagstadgade krav inom en rad lagstiftningar. Det gäller till exempel alkohollagen, plan- och bygglagen, miljöbalken, livsmedelslagen, tobakslagen och smittskyddslagen. Dessutom arbetar förvaltningen med handläggning av anpassning av bostäder samt energi- och klimatrådgivning. Rådgivning är en viktig del i en förbättrad samhällsbyggnadsprocess. Förvaltningen består av tre avdelningar och har ungefär 45 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som bygglovshandläggare hanterar du ansökningar om bygglov och förhandsbesked samt tillsyn enligt plan- och bygglagen. I arbetsuppgifterna ingår också handläggning och tillsyn av strandskyddsärenden enligt miljöbalken. Du kommer vid behov att utföra byggnadsinspektörsuppgifter och följa upp det tekniska genomförandet i samband med byggnationer. Du kommer att fatta egna beslut på delegation men också handlägga och föredra ärenden som beslutas i miljö-och byggnadsnämnden. En viktig del i arbetet är rådgivning och service till allmänhet, företag och andra myndigheter. I din roll som bygglovshandläggare arbetar du självständigt men i nära samverkan med övriga medarbetare.

Kvalifikationer

Uppdraget är en viktig del av kommunens samhällsbyggnadsprocess vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbart byggande och tillgänglighet samt förståelse för det avtryck avdelningens arbete har för kommunens samhällsutveckling.

Vi söker dig som har examen som bygglovshandläggare, ingenjörsutbildning med byggnadsteknisk/samhällsbyggnadsteknisk kompetens eller annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig. Vi vill att du har kunskaper i och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter. Har du erfarenhet från kommunala beslutsprocesser, vana vid arbete i politisk styrd organisation och myndighetsutövning är det meriterande.

Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med människor. Du är initiativrik, organiserad och ser fördelarna med att arbeta tillsammans med kollegor inom förvaltningen och över förvaltningsgränserna. Du har god förmåga att uttrycka dig enkelt och tydligt i tal och skrift samt har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde 2017-04-01 eller enligt överenskommelse

Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-31

Referensnummer:   A641595

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Christer Andersson
Avdelningschef
0920-453526

christer.andersson@lulea.se
Facklig företrädare
Greger Lidman
Byggnadsinspektör
0920-453429

greger.lidman@lulea.se

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.