jobb just nu!

Det brinner i knutarna, Torshälla behöver deltidsbrandmän!

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar - miljökontoret och räddningstjänsten. Förvaltningens målsättning är att Eskilstuna ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Vi ska arbeta för att Eskilstuna får en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor och djur i dagens och morgondagens Eskilstuna. Vi ska minska risken för bränder och olyckor genom riskbedömningar och skadeförebyggande insatser. Ansvarig politisk nämnd är miljö- och räddningstjänstnämnden.

Räddningstjänstens organisation består av huvudstation i centrala Eskilstuna, deltidstationer i Torshälla och Västermo samt brandvärn i Näshulta och Ärla. Torshällastationen har också en viktig roll vid stora bränder och olyckor i hela kommunen, där de kallas in som förstärkning.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och vill ha en meningsfull fritid? Då är du välkommen att söka till oss! Vi söker just nu fler deltidsbrandmän till Torshälla brandstation.

Arbetet innebär att rycka ut på larm i framförallt Torshällaområdet, det kan även ske i Eskilstuna tätort. Vi söker dig som bor och jobbar i Torshälla och som kan inom cirka 5 minuter inställa dig på brandstationen i Torshälla och ta plats i ett utryckningsfordon. Anställningen innebär att ordinarie arbete ska avbrytas vid larm med arbetsgivarens medgivande samt att du har beredskap under din fritid.

Som deltidsbrandman hos oss kommer du ingå i en arbetsgrupp som är stolta för sitt arbete och som brinner för att göra en insats. Det är ett utmanande och utvecklande arbete där du får lära dig mycket om många olika delar i samhället! Arbetet hos oss är praktiskt, fysiskt och vi har fokus på samarbete och att göra arbetet tillsammans.

Under första året som anställd är målet att du ska genomgå en 2-veckors utbildning lokalt i Eskilstuna. Övning och utbildning sker regelbundet tillsammans med arbetsgruppen. Inom 3 år från din anställning skall du genomgå en kompetensutbildning för räddningsinsats på någon räddningsskola under 9 veckor varav 4 veckor är på distans.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen har du samarbetsförmåga, initiativförmåga och är flexibel. Du är positiv, kommunikativ och arbetar utan prestige.

För att bli aktuell för uppdraget behöver du genomföra och få godkänt arbetsprov på rullband samt godkänd medicinsk kontroll hos kommunhälsan. För att kunna utföra arbetet behöver du ha B-körkort. Har du även körkort med C-behörighet ser vi det som meriterande.

Du bor och arbetar i Torshälla och har möjlighet att lämna din ordinarie sysselsättning för att under beredskapsveckorna rycka ut vid larm.

För rätt person är det här ett stimulerande och varierande arbete där du får vara med och göra skillnad!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Timavlönad

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidare timanställning med beredskapsersättning enligt RIB.

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-05

Referensnummer:   3362

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kontakt

Kontaktperson
Julia Mortimer
Rekryteringskonsult
016- 710 12 37

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.