jobb just nu!

Handläggare tillståndsärenden - vikariat över sommaren

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 270 personer inom avdelningarna miljö, samhälle ,näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare på Länsstyrelsens rättsenhet får du en bred insyn i många av samhällets olika rättsområden. Inom området tillstånd och tillsyn handlar det bland annat om bevakningsföretag, överförmyndare, stiftelser, medborgarskap och begravningsfrågor. Inom vissa av dessa områden omfattar handläggningen och tillsynen även Västerbottens län. Vi arbetar också med andra typer av förvaltningsärenden så som trafikföreskrifter och administration av allmänna val. Enheten arbetar vidare med olika typer av överklagningsärenden, främst överklagade av kommunala beslut enligt plan- och bygglagen och miljöbalken. Rättsenhetens medarbetare ger också råd och stöd i juridiska frågor till myndighetens övriga verksamheter.

Vi söker nu dig som under sommaren 2018 vill arbeta med i huvudsak handläggning av tillståndsärenden i en spännande och utvecklande miljö.

Beroende på tidigare erfarenhet och kunskap kan även andra arbetsuppgifter inom rättsenhetens arbetsområde blir aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• studerar på jurist, rättsvetarprogrammet eller annan juridisk akademisk utbildning på högskolenivå som vi bedömer som likvärdig,
• har god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt både muntligt och skriftligt på svenska,
• Har god dator- och systemvana.

Det är en fördel om du:
• har relevant erfarenhet från arbete inom offentlig sektor,
• är samhällsintresserad och har ett intresse för våra frågor.

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer. Du är utåtriktad och flexibel. Du är noggrann, analytisk och har förmågan att arbetaresultatorienterat med hög integritet. Vidare är du engagerad och lyhörd.

Arbetsprov kan bli aktuellt för dig som kallas till intervju

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse i början av juni 2018. Vikariatet löper tom augusti 2018, med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   112-1520-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.