jobb just nu!

Rektor

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 270 medarbetare och omsätter 280 miljoner kronor.


Den offentliga vuxenutbildningen får en allt större betydelse för att den enskilde på eget initiativ ska kunna ställa om för ett föränderligt arbets- och samhällsliv. Skollagen och vuxenutbildningsförordningen lyfter mycket tydligt fram kommunernas ansvar för att erbjuda möjligheter till kompetensutveckling för den enskilde medborgaren. Det utbildningspolitiska målet för kommunernas vuxenutbildning är att utbildningen ska ge den enskilde möjligheter till utbildning för att bland annat stärka sin anställning i arbetslivet. Utgångspunkten ska vara den enskildes behov och förutsättningar.

Arbetsbeskrivning

Vuxenutbildningen i Luleå söker en rektor med särskilt ansvar för den interna grundläggande och gymnasiala kommunala vuxenutbildningen samt för särskild utbildning för vuxna. Du kommer att ingå i Vuxenutbildningens ledningsgrupp tillsammans med två andra rektorer samt vuxenutbildningschefen. Du kommer att leda och utveckla verksamheten utifrån de nationella styrdokumenten, kommunens styrkort och värdegrund, vuxenutbildningens verksamhetsidé och omvärldens krav. Även andra uppdrag kan ingå i tjänsten. Du kommer att ha personalansvar för 20-25 lärare. Vi erbjuder dig en arbetsmiljö som präglas av pågående utvecklingsarbete och en verksamhet inriktad på tillgänglighet. Aktiv bevakning av samhället krävs samt god kommunikation både internt och med externa aktörer.

Kvalifikationer

Du har god kunskap om skollagen. Du har akademisk utbildning och har via utbildning och erfarenhet förvärvat pedagogisk insikt. Rektorsutbildning och/eller erfarenhet av ledarskap inom utbildningsområdet är meriterande liksom erfarenhet av vuxnas lärande. Som person har du god förmåga att kommunicera och skapa delaktighet. Du är nytänkande, har mod att pröva nya idéer och driver utveckling t ex inom områdena språkutvecklande arbetssätt och digitalisering/distansteknik. Du agerar med kunden i fokus.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-20

Referensnummer:   A635985

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Birgitta Nilsson
Chef för vuxenutbildningen
0920-45 31 26

Fackliga företrädare
Åsa Nordgren
Lärarnas riksförbund
0920-456329

asa.nordgren@amf.lulea.se
Catrin Nilsson
Lärarförbundet
0920-453284

katrin.nilsson@skol.lulea.se

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.