jobb just nu!

Är du vår nya IT-specialist?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:

• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalbil med bruttolöneavdrag

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Arbetsuppgifter

Är du vår nya IT-specialist som vill vara en viktig del i att digitalisera sydnärkekommunerna Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg?

Sydnärkes IT-förvaltning är en sammanslagning av IT-avdelningarna i Lekeberg, Askersund, Hallsberg och Laxå kommun. Förvaltningen ingår i en gemensam nämnd och 19 st förvaltningar, 8 st kommunala bolag i 4 st kommuner där IT-förvaltningen levererar vardagssupport och utveckling i samtliga verksamheter. Vi förstärker nu med ytterligare en IT-specialist som dessutom kan tänka sig att arbeta inom flera olika kompetensområden t ex förvaltningsledning inom ramen för ett eller flera förvaltningsområden.

I rollen som IT-specialist kommer du primärt att stötta förvaltningsområdet ”IT-arbetsplats” där användarnära tjänster ingår samtidigt som du har en nära dialog och förståelse för resterande verksamheter. Du kommer tillsammans med vår Tjänsteansvarig och Servicekoordinator bidra till att användarna har de bästa verktygen och plattformarna för att lyckas i sitt arbete. Vid sidan av detta kommer du jobba nära IT-servicedesk för att identifiera problem och vanligt återkommande incidenter samt driva vidare dessa mot leveransansvariga/ förvaltningsledare. Utöver det här kommer du vara en viktig del i att fortsätta bygga vidare på tekniska lösningar inom Microsoft produkter och övriga användarnära tjänster.

Du kommer till exempel att:
• analysera problem och återkommande incidenter samt komma med förslag på lösningar i IT-miljön
• Identifiera och utvärdera nya tekniker och lösningar inom bland annat Microsoft Azure, Office, Outlook, Windows 10, mm.

Dagliga arbetsuppgifter kan vara:
• incidenthantering, fjärrsupport, drift och förvaltning av befintlig infrastruktur
• ”på platsen support”. Andra arbetsuppgifter som kan vara aktuella är projekt och utredningsarbete samt analyser och dokumentation. Det kommer finnas möjligheter till specialisering och fördjupning inom vissa kompetensområden. Det gemensamma är att vara med och stötta där man kan tillföra sin egen kompetens eller delaktighet.

Idag finns en IT-infrastruktur baserad på bl.a. Open Source, Microsoft, HyperV och VMware i de olika kommunerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig:

• med lägst gymnasieexamen eller motsvarande inom IT eller som har erfarenhet av liknande arbete.
• som är uppdaterad på gällande virtualiseringsprodukter, främst Hyper V och VMware
• med flerårig erfarenhet av Microsoft AD, policyhantering och DNS administration
• som har mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift
• med körkort av minst klass B

Övrigt meriterande:
• kunskap och erfarenhet av Microsoft SCCM, SCOM, VMM och DPM
• kunskap och erfarenhet av Powershell eller annan scriptning
• kunskap och erfarenhet av Microsoft Exchange och Microsoft Lync/Skype for Business
• kunskap och erfarenhet av ITIL i en driftorganisation
• arbete i offentlig förvaltning

Du drivs av möjligheten att få vara med och fortsätta driva den påbörjade förändringsresan i en spännande vardag där digitalisering av kommunernas processer kommer bli en viktig del där IT-förvaltningen ger förutsättningar och skapar möjligheter för kommunerna för både interna e-tjänster som e-tjänster.
Vi förväntar oss av dig att du är en person som är ansvarsfull, resultatorienterad, drivande, utåtriktad och lyhörd. Du är dessutom självgående med ett strukturerat och analytiskt arbetssätt. Du har ett kundfokus med en vilja till ständig förbättring.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att bli aktuellt.

Ansökan

Referensnummer:   A754644

Gör ansökan

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vänta därför inte med din ansökan!
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.