jobb just nu!

Fastighetsekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra den nya enheten för fastighetsmarknad och finansiering. Verksamheten på enheten består bland annat av att ställa ut kreditgarantier för lån till bostadsbyggande samt omvärdsbevakning och analys av fastighetsmarknaden med fokus på finansiering. Arbetsuppgifterna består av att handlägga ansökningar om nya kreditgarantier, omvärdering av befintliga garantier och hantering av infriade garantier. Analysera låntagare och värdera fastigheter. Arbetet innebär kontakter och förhandlingar med långivare, kommuner och fastighetsägare. Du bereder förslag till beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller fastighetsekonom.

Vi ser att du har några års relevant erfarenhet av fastighetsvärderingar och analyser från fastighets- eller banksektorn.

Meriterande är erfarenhet från utvecklingsarbete inom digitalisering.

Boverket sätter värde på att våra medarbetare kompletterar varandra med olika bakgrund, erfarenheter och egenskaper. Det bidrar till att verksamheten blir mer dynamisk och nytänkande. Därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper men vill gärna anställa personer med olika profil och förmågor. Beskriv i ditt personliga brev vilka unika personliga egenskaper och erfarenheter som du skulle kunna bidra med på Boverket.

Några egenskaper är dock generellt viktiga för oss. Då arbetet ofta sker i grupp, ser vi gärna att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Vi tror också att du kan växla mellan olika frågeställningar samt arbeta självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidsplan.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   605/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.