jobb just nu!

Samhällsplanerare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för goda livsmiljöer?
Enheten för Stad och Land behöver en samhällsplanerare med god kännedom om kvaliteter i den byggda miljön, i mellanrummen mellan husen och som har praktisk erfarenhet av fysisk planering på kommunal nivå.

I din roll som samhällsplanerare kommer du att delta i, och i förekommande fall leda arbetsgrupper som arbetar med olika styrmedelsmöjligheter att bidra till goda utemiljöer (främst plan- och bygglagen). Det betyder att du kommer att arbeta med olika sakfrågor som till exempel klimatanpassning, infrastruktur och bebyggelseutveckling, ekosystemtjänster, gestaltning och olika gruppers behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig praktisk erfarenhet av fysisk planering i kommun och har arbetat med detaljplanering och/eller översiktsplanering. I grunden har du relevant akademisk utbildning som landskapsarkitekt, civilingenjör samhällsbyggnad, samhällsplanerare, arkitekt eller motsvarande, gärna också med naturvetenskaplig bakgrund. Det är meriterande om du har arbetat med miljöbedömning av fysiska planer.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Du känner dig också bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vi dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2017-12-31

Anställningen är ett vikariat till och med 2017-12-31, med viss möjlighet till förlängning. Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
3-6 månader.

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-30

Referensnummer:   3030/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Sofie Adolfsson Jörby
enhetschef
0455-35 30 35

Fackliga företrädare
Marie Rosberg
SACO-S
0455-35 33 77

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.