jobb just nu!

Handläggare energi- och klimat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 220 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Vill du arbeta med oss och stärka länets utveckling
Stabs- och utvecklingsenheten ansvarar för en rad olika områden på lokal, regional och nationell nivå. Förutom frågor kring energi- och klimat arbetar enheten med bland annat regional tillväxt, landsbygdsutveckling, transportinfrastruktur integration och tillväxt, betaltjänster, bredband, Agenda 2030 och med länets miljömål.
Nu satsar vi ytterligare inom energi- och klimatområdet och söker därför en handläggare.


Arbetsuppgifter

Som handläggare energi- och klimat ingår du i en intern arbetsgrupp av 4–5 medarbetare och med ett särskilt nära samarbete med länsstyrelsens energi- och klimatstrateg. Ni jobbar gemensamt mot mål satta i interna och externa styrdokument såsom länsstyrelsens regleringsbrev och länsstyrelseinstruktion.

Du kommer bland annat att arbeta med investeringsstödet Klimatklivet där du exempelvis informerar företag, kommuner och andra organisationer om stödets möjligheter. Du kommer att arbeta med att ta fram en ny regional energi- och klimatstrategi tillsammans med länets aktörer. Du deltar och initierar regionala nätverk inom berörda områden och utvecklar regionala utvecklingsprojekt för att stärka genomförandet inom området. Dessutom anordnar du, tillsammans med andra, kunskapsseminarier och konferenser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet och relevant högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggningsarbete och/eller utvecklingsarbete särskilt inom energiområdet eller miljöteknikområdet. Du får gärna ha arbetat i eller med projektverksamhet. Du har grundläggande IT-kunskaper samt god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig med god förmåga till samarbete och med en kommunikativ förmåga. Du är också duktig på att ta initiativ, arbeta strategiskt och är strukturerad.

Ansökan

Referensnummer:   112-1081-18

Gör ansökan

Övrigt

Vi tillämpar provanställning.

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde.

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan ingå att utföra arbetsprov.