jobb just nu!

Fältgruppen utökar med två socialsekreterare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Fältgruppen har funnits i ett års tid, och har under denna period haft fokus på området väster (Fröslunda, Lagersberg, Råbergstorp och Brunnsbacken). Det första året har gått ut på att skapa kontakt och relation med ungdomar och deras nätverk, samt med professionella och andra vuxna som befinner sig i dessa områden. Efter genomförd omvärldsbevakning och kunskapsinventering har Fältgruppen skapat en tydlig struktur, och metoder och arbetssätt har noggrant valts ut utifrån behov och förutsättningar. En samverkansmodell för området väster är nu skapad, där Fältgruppen, Stålforsskolan, Ung Fritid och Polisen ingår.

Nu är det dags för Fältgruppen att utöka sin verksamhet till området norr (Årby, Skiftinge). Genom att anställa fyra nya medarbetare till Fältgruppen skapas förutsättningar för att kunna bygga upp en liknande samverkansmodell med i första hand Årbyskolan som bas.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att vara med och bidra till en bättre framtid för våra ungdomar? Vill du arbeta i en utåtriktad och uppsökande roll, med fokus på både ungdomar och föräldrar? Trivs du med att arbeta i team och samverka med olika samverkanspartners? Då är du den vi söker!

I en grupp om fyra fältande socialsekreterare och fyra fältassistenter kommer du att arbeta uppsökande och förebyggande med unga i riskzon, främst högstadieungdomar. Målsättningen är att tidigt uppmärksamma riskbeteenden hos unga, exempelvis missbruk och kriminalitet. Målet är vidare att öka antalet frisk- och skyddsfaktorer hos målgruppen.

Du kommer att arbeta med att kartlägga behov för att kunna forma och erbjuda insatser. Samverkan är en stor del i arbetet och du kommer att exempelvis samverka med skola, ung fritid, polis, olika föreningar och övrig Socialtjänst. Likväl innebär arbetet att engagera, mobilisera, motivera och stötta ungdomar, deras föräldrar och andra vuxna i ungdomens nätverk, både privata och professionella.

I ditt arbete kommer du har du stöd av en teamledare, dina kollegor, samt ha tillgång till extern handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen, alternativt en examen inom beteendevetenskap inklusive juridisk kurs i socialt arbete (30 p). Har du dokumenterad utbildning inom MI, missbruk och kriminalitet, BBIC, NOA och Signs of saftey är det meriterande. På grund av ett rörligt arbete ser vi att du har b-körkort.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning från Individ- och familjeomsorg. Erfarenhet av uppsökande arbete, förebyggande arbete eller behandlingsarbete med ungdomar är starkt meriterande. Eftersom dokumentation ingår i arbetet behöver du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. På grund av ett rörligt arbete är b-körkort ett krav.

Som person är du lugn, trygg och med hög personlig mognad. Du är bekväm med att ta snabba beslut om situationen kräver det. Då tjänsten i huvudsak innebär att arbeta uppsökande behöver du trivas i utåtriktad roll och ha ett inlyssnande samt empatiskt förhållningssätt för att skapa samarbetsallians med både ungdomen, föräldrar och de olika samverkansparterna. I arbetet med ungdomen behöver du även kunna vara gränssättande. Du har en egen drivkraft och kan övertyga andra, samtidigt som du har en nyfikenhet för exempelvis andra myndigheters arbetssätt.

Det är meriterande om du har kulturkompetens samt behärska flera språk än svenska, exempelvis somaliska eller arabiska.

För att skapa en god förutsättning för framgång kommer vi med denna rekrytering försöka vidareutveckla och komplettera nuvarande gruppsammansättning med fler kompetenser, erfarenheter och kunskaper. Detta för att skapa en så dynamisk grupp som möjligt.

För rätt person är det här en unik möjlighet till att varje dag få göra skillnad! Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3474

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Peter Poulsen
Rekryteringskonsult
016-710 10 67

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.