jobb just nu!

Barnbibliotekarie

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

I Falkenbergs kommun drivs vi av visionen ”Vi växer för en hållbar framtid”. I kultur- och fritidsförvaltningen utgår vi från visionen och arbetar samverkansinriktat inom alla förvaltningens olika verksamheter med syfte att kreativt, konstruktivt och kontinuerligt bidra till att utveckla Falkenberg som en attraktiv kommun att bo och vara verksam i och att besöka.
När vi nu utvecklar och förnyar vår organisation söker vi en bibliotekarie med inriktning på barn 0–6 år.
Falkenbergs kommun är en stabil arbetsgivare som utöver intressanta verksamheter och bra arbetsmiljö erbjuder utvecklingsmöjligheter, flextid, delaktighet, friskvårdsersättning, kulturkort och tillgång till många subventionerade aktiviteter genom personalföreningen.Arbetsbeskrivning

Falkenbergs bibliotek fortsätter utvecklas. Vi söker nu en bibliotekarie som vill vara med på vår fortsatta resa. Tillsammans med de andra i personalen ska du inspirera och bidra till utvecklingen av kommunens biblioteksverksamhet. Vi står inför många spännande förändringar, inte minst ett nytt stadsbibliotek 2019. Under de närmaste åren kommer vi att fylla vårt nya Kunskaps- och kulturcentrum med verksamhet och arrangemang, byta ut minst ett av våra mobila biblioteksfordon, införa meröppet på våra filialer, byta datasystem och utveckla samarbetet med skolan.
Vår konsekventa satsning på barn och ungdomar kommer att vara tydlig i hela biblioteksverksamheten och vi förutsätter att du delar denna prioritering.
Du kommer att ha din huvudsakliga arbetstid på stadsbiblioteket men även arbeta på vår mobila biblioteksverksamhet. Ditt ansvarsområde innebär att du kommer att vara med och utveckla vår verksamhet för barn 0–6 år till ännu högre höjder och ditt arbete blir viktigt i utformandet av småbarnsverksamheten i vårt nya stadsbibliotek. Du kommer i första hand att arbeta med barnverksamheten men också ha schemalagt arbete i informationsdisken, även på kvällar och helger. Arbetet pågår just nu med att utveckla nästa generation av vårt mobila småbarnsbibliotek – Humlan – inför den nyinvestering som är planerad till 2019. Du kommer också att arbeta på Humlan vilket innebär att du kommer att ha ett C1-körkort (”medeltung” lastbil).

Kvalifikationer

Vi söker dig som gärna arbetar med nya och okonventionella lösningar, som ser möjligheter till utveckling och själv bidrar till verksamhetens förändring.
Utöver de formella utbildningskraven kommer även följande kunskaper, erfarenheter och egenskaper att vara meriterande:
• Du har erfarenhet av, och kompetens inom, pedagogik och arbete med barn samt god kunskap om deras utveckling och behov.
• Du ser positivt på att arbeta med den nyaste tekniken för att utveckla vårt arbete och våra metoder mot den aktuella målgruppen.
• Du är generalist som kan arbeta med alla de arbetsuppgifter som kan förekomma i biblioteksverksamhet.
• Du tycker att ett gott bemötande är en självklarhet och du har en mycket god planeringsförmåga.
• Du kan arbeta ensam såväl som nära andra medarbetare, andra yrkesgrupper och våra besökare.
• Du har erfarenhet av att arbeta med olika digitala redskap som till exempel Arena och sociala medier.

Utbildning: examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning är ett krav.
Körkort B och god körvana är ett krav. Körkort C eller C1 är en merit.
Om du inte har körkort C eller C1 erbjuder vi dig denna utbildning under förutsättning att provlektion med körskolan i samband med intervju ger positivt besked. I det fall vi bekostar utbildningen tillämpas provanställning på som längst sex månader eller tills körkortsutbildningen är klar.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-07-01

Eller snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-30

Referensnummer:   A672392 - 2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Anders Gistorp
Bibliotekschef
0346-88 60 00 Kontaktcenter

Peter Gerhardson
Kulturchef
0346-88 60 00 Kontaktcenter

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kan nås via kommnens växel

0346-886000

Övrigt

Vi tillämpar flextidsavtal.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Intervjuer 2017-05-08 och 2017-05-16. I samband med intervju kommer du även att få göra ett prov med personbil med den trafikskola vi samarbetar med.