jobb just nu!

Vi söker analytiker till Östersundskontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till att förbättra svensk tillväxtpolitik?
Som analytiker på Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys, gör du analyser och utvärderingar som utgör relevanta kunskapsunderlag för tillväxtpolitikens utformning och dess genomförande. Du har utmanande arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och för dialog med aktörer inom det tillväxtpolitiska området

Tillväxtanalys är en myndighet som utvärderar och analyserar svensk tillväxtpolitik. Vi ger regeringen och andra aktörer inom tillväxtpolitiken kvalificerade kunskapsunderlag och rekommendationer för att effektivisera och utveckla statens arbete för hållbar tillväxt och näringslivsutveckling.

I vårt arbete fokuserar vi särskilt på hur staten kan främja Sveriges innovationsförmåga, på investeringar som stärker innovationsförmågan och på landets förmåga till strukturomvandling. Dessa faktorer är avgörande för tillväxten i en öppen och kunskapsbaserad ekonomi som Sverige.

Sakkunniga medarbetare, unika databaser och utvecklade samarbeten på nationell och internationell nivå är viktiga tillgångar i vårt arbete. Genom en bred dialog blir vårt arbete relevant och förankras hos de som berörs.

Vi är cirka 40 anställda och finns i Östersund (huvudkontor) och Stockholm. Verksamheten är indelad i fyra avdelningar, tre för kärnverksamheten och en för verksamhetsstöd.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu analytiker för anställning på avdelningen Internationalisering och strukturomvandling i Östersund.

Avdelningen gör analyser och utvärderingar för att förstå statens roll och insatser för att främja en strukturomvandling som leder till ökad tillväxt. Ansvarsområdet omfattar främst frågor som rör internationalisering, digitalisering och företags- och sysselsättningsdynamik. Avdelningen ansvarar också för arbetet med myndighetens officiella statistik och för myndighetens mikrodatabas med företagsuppgifter på individnivå. Dessutom har avdelningen ett särskilt ansvar för att jämställdhetsperspektivet integreras i Tillväxtanalys arbete som helhet.

Din uppgift är att utveckla, leda och delta i analys- och utvärderingsprojekt inom avdelningens ansvarsområden. Det kan innebära bl.a. att arbeta med mikrodata och kvantitativa analyser. Tillsammans med avdelningschefen, analytikerkollegor och relevanta aktörer nationellt och internationellt utvecklar du intressanta samarbetsprojekt. Du för dialog med Regeringskansliet och andra aktörer med beröringspunkter till avdelningens ansvarsområden. Arbetet innebär resor både inom och utom landet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen, gärna med forskarutbildning, med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis inom nationalekonomi, företagsekonomi eller statsvetenskap.
• Minst tre års erfarenhet av analys- eller utredningsarbete.
• God förmåga att samarbeta och arbeta i team.
• God förmåga att pedagogiskt presentera forsknings- och analysresultat, i tal och skrift, på svenska och engelska.

Vi ser gärna även att du har
• God förmåga att tillämpa kvantitativa analys- och utvärderingsmetoder, inklusive erfarenhet av att jobba med stora datamaterial och statistiska analysverktyg som t.ex. STATA, respektive
• Kunskap om och/eller erfarenhet av jämställdhetsfrågor.
• Erfarenhet av projektledning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningen är tillsvidare från och med snarast efter överenskommelse och inleds med sex månaders provanställning.
Placering: Östersund

Ansökan

Referensnummer:   2018/061

Gör ansökan

Lön

Lön efter kompetens och tidigare erfarenhet.

Övrigt

För att ta tillvara på de kvaliteter som det tillför verksamheten, strävar vi efter en jämn könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.

För att skapa bra förutsättningar för en objektiv och kvalitetssäkrad urvalsprocess ser vi helst att du söker jobbet genom länken i denna annons. Dina uppgifter i ansökan är inte synbara för någon annan än den arbetsgivare som ansökan är riktad till, om du inte själv väljer att visa den. Efter att du har gjort en ansökan i Offentliga Jobb kan du logga in till din ansökan och uppdatera CV eller ändra i det personliga brevet och söka andra jobb inom Tillväxtanalys eller hos andra organisationer som är anslutna till Offentliga Jobb.

Vi har gjort mediaval i denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.