jobb just nu!

Vårdbiträden, sommaren 2017

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i uppdrag, biståndskontor och utförare samt tre stabsenheter ekonomi, HR och nämnd- och ledningskansli.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha ett av Sveriges viktigaste sommarjobb, där du kan göra skillnad för människor! Har du också möjlighet att arbeta extra redan nu? Varmt välkommen med din ansökan! Den här annonsen ingår i en samling av annonser till Vård-och omsorgsförvaltningens sommarrekrytering 2017 i Eskilstuna kommun.

Vi söker personal till flera olika arbetsplatser som äldreboenden, korttidsboenden, demensboenden och hemtjänsten i Eskilstuna och Torshälla.

Vår uppgift är att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Arbetet innebär ett stort ansvar där du möter våra brukare varje dag i deras egna hem. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som exempelvis att göra frukost, personlig hygien som dusch och intimhygien, gå på promenad, ge mediciner vid rätt tidpunkt och även andra hushållsysslor som städ och tvätt. Vi tillhandahåller allt arbets material som behövs när du är hos brukaren.
En av våra viktiga arbetsuppgifter är att ge medicin till våra brukare, för att få göra det behöver du genomföra ett kunskapsprov hos vår sjuksköterska. Är du intresserad av tjänsten, förutsätter och hoppas vi att du är intresserad av att vilja göra kunskapsprovet.

Vill du jobba innan sommaren finns det möjlighet att bli erbjuden en timanställning och då arbetar du utifrån verksamhetens behov. Under sommaren juni-augusti jobbar du på ett schemalagt vikariat där du täcker för ordinarie personals schema. Hos oss kommer du arbeta på schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. Vi behöver också medarbetare som kan jobba natt.

Kvalifikationer

För tjänsten som vårdbiträde är det inget krav att du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du studerar inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller inom missbruk. Du kan också ha en annan utbildning på gymnasienivå som vi bedömer som likvärdig.
Har du erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning ser vi det som positivt. Eftersom dokumentationsarbete är en viktig del i arbetet är det bra om du har tidigare erfarenhet av att dokumentera. För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Du behöver också kunna använda datorn som ett verktyg i ditt arbete. Arbetet kan ibland vara tungt då det förekommer tynga lyft och därför är det bra om du har god fysik. För några arbetsplatser är det meriterande med språkkunskaper i finska.


De formella kraven är viktiga, men för oss är det också viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar. Du har ett positivt förhållningsätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus och utgå från dennes behov. I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

Verksamheten finns lokaliserad på flera olika platser, både i och utanför centrala Eskilstuna. Om du söker den här tjänsten kommer du få svara på några enkätfrågor. Där kommer du få välja om du är intresserad av att jobba i Eskilstuna eller Torshälla. Vi förutsätter att du kan ta dig till och från jobbet på egen hand, och för vissa av hemtjänstområdena krävs körkort. För att jobba hos oss i sommar behöver du ha fyllt 18 år.


Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning:   Timavlönad

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-29

Referensnummer:   3367:2

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   140

Kontakt

Kontaktperson
Bemanningsenheten
Bemanningassistent
Telefontid måndag – fredag 08:00 – 10:00
016-710 74 18
Bemanningsenheten.vuxen@eskilstuna.se

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.