jobb just nu!

Vi söker miljö- och hälsoskyddsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker ny kollega!
Vi söker dig som vill arbeta med tillsyn och kvalificerad handläggning, som gillar intellektuella utmaningar och som lägger stor vikt på goda möten och på samarbete.

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning.
Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Tjänsten är placerad inom Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Miljökontoret består av 8 engagerade kollegor inom sina respektive områden och 12 kollegor inom stadsbyggnadskontoret med inriktning på bygglovs- och detaljhantering. Förvaltningen bemannar för närvarande två kontor varav det största kontoret är i Malung med ett servicekontor i Sälen. Det finns därmed även möjlighet att vara placerad på vårt servicekontor i Sälen.

Arbetsuppgifter

Vi söker Dig som vill arbeta med miljö- och hälsoskyddstillsyn. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med inriktning på tillsyn, prövning och information enligt miljöbalken. Du arbetar både självständigt och i grupp, vilket gör att du ska ha lätt för att samarbeta samt kunna driva egna projekt.

Arbetsuppgifterna omfattar alla förekommande arbetsuppgifter inom tillsynsområdet såsom planerad tillsyn, handläggning av inkommande anmälningar, ansökningar och remisser etc. En viktig del i arbetet är att ge information och rådgivning.

Tjänsten kan till viss del anpassas efter den sökandes kompetensområde inom miljöbalkens område. På tjänsten idag hanteras tillsyn av större avloppsreningsverk, dricksvattenproduktion och hälsoskyddsverksamheter. Med anledning av turismen i Sälenfjällen är dessa omfattande och viktiga för kommunen. Vi använder oss av ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillsyn och myndighetsutövning relaterat till miljöbalken.

Eftersom arbetsuppgifterna ställer stora krav på egen organisationsförmåga är det viktigt att du är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planera och strukturera ditt arbete. Det är viktigt att du är utåtriktad, positiv, gillar utmaningar och tycker om att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med andra. Du kommer att vara en viktig del i vår arbetsgrupp och vi vill att du är bra på att samarbeta och att du bidrar till vårt positiva arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Du kommer att ha mycket kontakter med allmänhet och företag. Därför vill vi att du ska vara lyhörd och pedagogisk i rollen som myndighetsutövare samt vara intresserad av att ge en god service. Du behöver också ha god datorvana. B-körkort krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. De flesta på miljökontoret är idag kvinnor och vi vill arbeta för en jämställd arbetsplats, så vi ser gärna manliga sökanden till tjänsten.
Låter det som ett lockande arbete som du vill dela med oss?

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A785414

Gör ansökan

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Vi kallar till intervjuer löpande, så inkom med din ansökan snarast.

Malung- Sälens kommun har tagit ställning till de rekryteringskanaler som ska användas och undanbeder oss all kontakt med mediasäljare.