jobb just nu!

Projektledare Hälsa, Etableringsplattform Nybro

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Kommunstyrelseförvaltningen ger ett effektivt och professionellt stöd till förtroendevalda, service och ledning till förvaltningar samt direkt service och information till medborgare i Nybro kommun i vissa specifika verksamheter.

Etableringsplattform Nybro är en gemensam satsning av Lärande- och kulturförvaltningen, Individ- och familjeförvaltningen och Kommunstyrelseförvaltningen. Du kommer att vara anställd under Kommunstyrelseförvaltningen.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att projektet finansieras.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för integrations- och hälsofrågor? Vill du vara med att bygga upp en ny verksamhet? Är du initiativrik, gillar samverkan och gärna tänker utanför boxen? I så fall är detta ett uppdrag för dig!

Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor i projektet "Etableringsplattform Nybro" får i uppdrag att skapa en verksamhet vilken ger nyanlända de bästa förutsättningar för delaktighet och etablering i samhället. Projektet kommer att präglas av helhetstänk och innefatta språkintroduktion, kommuninformation och samhällsorientering. Tillsammans kommer ni att ansvara för planering, genomförande av aktiviteter, information, uppföljning och utvärderingar.

Som projektledare kommer du att möta vuxna nyanlända under deras första tid efter uppehållstillstånd och bosättning i kommunen. Din primära roll i projektet är att arbeta hälsofrämjande, att kommunicera hälsobegrepp, belysa risk- och friskfaktorer, möjligheten till egenvård samt belysa alla de olika livsaspekter som påverkar vår hälsa. Målet är att ge den enskilde bättre förutsättningar att stärka och bevara sin hälsa är inspirerat av MILSA- stödplattform för migration och hälsa. Det ligger inom ditt ansvar att vara med och ta fram hur Nybro kommuns arbete med hälsofrämjande frågor ska utformas inom ramen för projektet.

Kvalifikationer

Vi tänker att du har en pedagogisk utbildningsbakgrund. Kanske är du hälsopedagog, socialpedagog, fritidspedagog eller liknande. Som person är du initiativrik och flexibel med god samverkansförmåga och mycket motor. Du har en god kommunikativ- och pedagogisk förmåga samt ett genuint intresse för att arbeta för ett inkluderande samhälle för alla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-08-11

Tidsbegränsad till: 2018-12-31

6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-31

Referensnummer:   17-133

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Ellinor Falkebo-Nygren
Enhetschef Integration
0481-451 62

Irene Sjödahl
Arbetsmarknad & Integration
0481 - 453 41

Facklig företrädare
Helena Mertner
Vision
0481-450 00 vxl.

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.