jobb just nu!

Utvecklingsstrateg med socialtjänstkompetens

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Enheten för social hållbarhet med 16 medarbetare arbetar för en socialt hållbar utveckling i Skåne med uppdrag inom främst mänskliga rättigheter, jämställdhet, folkhälsa och brottsförebyggande arbete. Vårt arbete är av främjande och förebyggande karaktär vilket innebär att stödja och samordna andra aktörer i deras arbete med frågor som rör social hållbarhet och utvecklingsfrågor.

Länsstyrelsen söker en utvecklingsstrateg, som ska arbeta med frågor som rör socialtjänsten med fokus på mäns våld mot kvinnor/våld i nära relationer, till enheten för social hållbarhet på samhällsbyggnadsavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.


Arbetsuppgifter

Du kommer framförallt att arbeta med de uppdrag som Länsstyrelsen har gällande mäns våld mot kvinnor, men även med övriga uppdrag som berör socialtjänstfrågor, till exempel i frågor som rör barn och unga. Länsstyrelsens har i uppdrag att i Skåne stödja genomförandet och uppföljningen av regeringens strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, som inkluderar frågor om våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtyck och prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Du kommer vara en del i ett team som driver detta arbetet. I rollen ingår att initiera och ge stöd till samordning och samverkan på både regional och lokal nivå. Du kommer att bidra i arbetet med att ge stöd till kommuner och andra aktörer, till exempel genom nätverk, seminarier och andra kunskapshöjande insatser. I rollen ingår också att föra ut kunskap inom området, till exempel genom att hålla presentationer muntligt och skriftligt. Du kommer även att ta fram rapporter och kunskapssammanställningar. Arbetet sker både självständigt och i team.

Utöver detta har du en viktig roll att bidra med kunskap om socialtjänstens lagstiftning och arbetsformer, både i Länsstyrelsens externa arbete och att vara en resurs internt.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och samhällsbyggnadsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som är socionom, eller har en annan samhällsvetenskaplig högskoleutbildning som vi bedömer lämplig. Du har flerårig erfarenhet från arbete inom kommunal socialtjänst och har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och arbetsformer inom individ- och familjeomsorgens område. Erfarenhet av att leda och driva processer samt att stödja samverkan mellan olika aktörer är önskvärd. Erfarenhet från övrig offentlig förvaltning är meriterande liksom erfarenhet från frågor som rör mäns våld mot kvinnor, inklusive våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtyck.

En förutsättning för arbetet är att du har god analytisk och kommunikativ förmåga, både muntligen och skriftligen.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera, skapa engagemang och bygga nätverk med andra. Vidare är du en god pedagog och har en förmåga att kombinera lyhördhet och flexibilitet med ett strukturerat arbetssätt.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-4120-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.