jobb just nu!

Länsstyrelsen söker: Förvaltare av vattendatabaser

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Jönköpings län är en arbetsplats med cirka 260 medarbetare. Engageras du av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle utifrån ditt yrkeskunnande? Då kan Länsstyrelsen vara en arbetsplats för dig!
Vi är en arbetsplats med bred verksamhet där du har inflytande över ditt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Du har kontakter och samverkar med företag, kommuner, organisationer och medborgare i vårt län. Som medarbetare på länsstyrelsen är du en del i utvecklingen av samhället.Arbetsuppgifter

Målet är renare vatten! Vill du med din systemkompetens bidra till en hållbar miljö?

BESKRIVNING
Du kommer vara placerad på Vattenenheten på Naturavdelningen. Naturavdelningen arbetar på olika sätt till att bidra till en hållbar miljö i våra naturmiljöer. Vattenenheten arbetar med frågor som rör, exempelvis kalkning av försurade vatten, miljöövervakning och vattenförvaltning, bidrag till lokala vattenvårdsprojekt samt framtagande av kunskaps- och planeringsunderlag. Enheten består idag av 16 medarbetare som med olika kompetenser och bakgrund arbetar med dessa uppgifter.

Vattenenheten ansvarar också för förvaltning av VISS och Biotopkarteringsdatabasen som är några av länsstyrelsernas gemensamma system inom vattenområdet. VISS är länsstyrelsernas och andra myndigheters informationssystem för vattenfrågor och i VISS finns bland annat klassningar och kartor över alla Sveriges större sjöar, vattendrag, grundvatten och kustvatten.

Nationella Biotopkarteringsdatabasen lagrar information om biotoper i och runt vatten i Sverige. Systemet är också Sveriges register över vandringshinder för fisk. De olika systemen ska ge externa aktörer så som kommuner, andra myndigheter och allmänhet information om hur våra vatten mår, hur vattenförvaltingen fungerar och vilka åtgärder som behövs för bättre vatten.

Totalt finns det 16 objektspecialister inom objekt Vatten- och miljömål spridda på flera länsstyrelser med en tyngdpunkt på vår länsstyrelse. Du kommer vara en i gruppen av sju objektspecialister som arbetar med VISS. Vi behöver nu förstärka denna grupp med en person.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer som förvaltare av databaserna bl.a. ge support och service till användarna. Du genomför systemunderhåll som att ändra inställningar i systemen och ge behörigheter.
I dina arbetsuppgifter ingår även att vara med och vidareutveckla systemen, du undersöker behoven, kravställer och testar.
Arbetet innebär många kontakter. Du samverkar med kollegor på orten, andra myndigheter, organisationer och företag. Specialisterna inom vatten och de IT-specialister som utvecklar systemen arbetar du närmast med.
Du rapporterar till förvaltningsledaren och till de olika råd som finns för VISS respektive Biotopkarteringsdatabasen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning gärna med inriktning mot limnologi, marinbiologi eller miljövård.
Du har goda kunskaper i programmen Word och Excel och kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande. Har du erfarenhet av arbete med vatten- eller havsmiljödirektivet, eller erfarenhet av att förvalta datasystem är det meriterande. Erfarenhet av VISS eller Biotopkarteringsdatabasen och arbete med kravställning, testning, datahantering, dataflöden och kommunikation mellan system är meriterande liksom erfarenhet av programmen Access eller ArcGIS.

Som person är du helhetsorienterad, har ett praktiskt tänkande, kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   112-541-2018

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.
Länsstyrelsen i Jönköping har rökfri arbetstid, läs gärna mer på vår webbplats vad det innebär.