jobb just nu!

Upphandlare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer; bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Ekonomienheten på Boverket ansvarar för myndighetens ekonomiadministration, upphandlingar och e-handel. Enheten ger stöd och ansvarar för genomförandet av de formella delarna i hela inköpsprocessen. Vi vill nu förstärka enheten med ytterligare en upphandlare.

Dina huvudsakliga uppgifter:
• Stödja verksamheten genom att genomföra direktupphandlingar, avrop och annonserade upphandlingar i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU)
• Medverka i hela processen, från förberedande behovs- och marknadsstudier och i samarbete med verksamheten ta fram förfrågningsunderlag, annonsera till att skriva avtal
• Följa upp och säkra giltighet av myndighetens ramavtal och leveransavtal
• Rådgivning och utbildning gällande upphandlings- och inköpsfrågor
• Tillsammans med övriga upphandlare förbättra inköpsprocessen genom att ta fram mallar, avtalsvillkor och styrdokument samt utveckla Boverkets e-handel

Du har nära kontakter med beställare och ansvarar för avtalsinformation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig praktisk erfarenhet av upphandling enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Du har relevant erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet. På grund av arbete med att upprätta underlag, avtal, och mallar samt rådgivning, är det viktigt att du kommunicerar tydligt och väl på svenska i både tal och skrift. I grunden har du en civilekonomutbildning eller utbildning i ekonomi på motsvarande nivå.

Vi värdesätter om du har:
• Erfarenhet av att ha lett upphandlingsprojekt
• Erfarenhet av olika typer av upphandlingar och avrop, som tex IT och konsulttjänster

Som person är du:
• Mål- och resultatorienterad, självgående och har en hög grad av integritet i ditt arbete.
• Drivkraftig och serviceinriktad.
• Mycket noggrann och strukturerad i ditt arbete, analytisk med en god problemlösningsförmåga
• God pedagog med kommunikativ förmåga då det kommer att bli aktuellt med att genomföra utbildningar.

Du trivs att arbeta i grupp och bidrar till en positiv laganda. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   2552/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruit/Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.