jobb just nu!

HR-konsult med inriktning Arbetsmiljö- och säkerhet

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag arbetar du konsultativt mot förvaltningens chefer. Du arbetar brett med arbetsuppgifter inom hela HR-området med ett till viss del riktat fokus på arbetsmiljö- och säkerhet. Du arbetar både strategisk och operativt, stödjer och utmanar chefer, utbildar, arbetar med förändringsarbete och projektarbete. Vilket fokus just du kommer arbeta med förutom arbetsmiljö och säkerhet diskuteras fram tillsammans med HR-chef och HR-konsultskollega.

Delen som är inriktad på arbetsmiljö och säkerhet innebär att du stödjer chefer i det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet. Du utbildar och stärker kunskapen inom området och ökar medvetenheten, delaktighet och intresset bland både chefer och medarbetare. Du skapar förtroende i organisationen, skapar rutiner, ger redskap och arbetar aktivt med att flytta fokus från ett avhjälpande till ett mer förebyggande arbete. Du arbetar hela tiden med en strävan att koppla samman arbetsmiljöarbetet med säkerhetsarbetet och att få det att genomsyra det vardagliga tänket i organisationen.

Du får vara med på en resa med möjligheten att tycka och skapa HR-organisationen på socialförvaltningen och arbetar i en befattning med stora möjligheter att forma arbetet och utvecklingen inom området. Du arbetar tätt tillsammans med HR-chef och HR-konsult samtidigt som du är socialförvaltningens representant i nätverket för säkerhetsfrågor och ingår i det kommunövergripande HR-nätverket.

Som nyanställd HR-konsult får du kontinuerlig komptentensutveckling och redan första året kommer du medverka på utbildningar inom exempelvis: HR, arbetsmiljö, säkerhet, miljö och ledningsområdet för att utvecklas ytterligare inom området. Vi erbjuder friskvård, flextid och en god arbetsmiljö med variation i arbetet!

Befattningen är för rätt person både rolig och utvecklande och präglas till stor del av självständighet, flexibilitet och frihet under ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en PA-examen eller annan utbildning med examen som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av generellt HR-arbete och minst ett års erfarenhet av arbetsmiljöarbete samt goda datakkunskaper. Har du dessutom erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor så ses det som meriterande. Du har B-körkort.

För att lyckas i rollen ser vi att du som person har en god förmåga att entusiasmera, inspirera och motivera andra samtidigt som du är en god lyssnare. Du är tydlig och har en drivkraft att söka information och slutföra de frågor du driver. Du är pedagogisk och serviceinriktad och trivs i en konsultativ och coachande roll. I grund och botten är du en självständig person med förmåga att planera och skapa struktur samtidigt som du vågar utmana och prova nya angreppssätt. Du är modig, skapar förtroende och intresse och vill att HR och Verksamhet ska gå hand i hand.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3469

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Jimmy Bylund
Rekryteringskonsult
016- 710 28 32

Facklig företrädare
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfråganÖvrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.