jobb just nu!

Familjebehandlare på Rekarnegymnasiet

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

På Socialtjänstens resursenhet för ungdomar och deras familjer finns idag bred kompetens hos personalen.
Den största delen av vår verksamhet är familjebehandling som är individuellt utformat efter den unge och dennes nätverks behov. Vi arbetar alltid systemteoretiskt och har fokus på en fungerande skolgång. Vi arbetar med att aktivt ta fram resurser och förmågor hos de vi träffar. På enheten arbetar ett antal familjebehandlare och det finns även teamledare som står för den dagliga arbetsledningen och fördelningen av ärenden. Vi erbjuder reflektionstid i form av teamtid och vi har extern handledning. Det finns stora möjligheter till flertal vidareutbildningar som anställd hos oss. Vi arbetar utifrån Socialtjänstlagen, Barnkonventionen och BBIC.

En del av arbetet som bedrivs är insatser för unga lagöverträdare, det vill säga att vi verkställer domar exempelvis genom ungdomstjänst och/eller ungdomsvård. Vi driver också Sociala insatsgrupper vilket betyder att vi i samverkan med Polis, skola, Kultur och fritid ung samt andra relevanta aktörer, bildar team runt en ungdom och dennes familj. Syftet med Social insatsgrupp är att minska risken för ungdomen att hamna i kriminalitet/utanförskap. På resursenheten finns också Beroendecentrum för unga som drivs i samverkan med Landstinget. En verksamhet där det finns spetskompetens inom riskbruk, missbruk och beroende gällande ungdomar. Vi har idag även en Fältgrupp som arbetar uppsökande och förebyggande på oregelbundna tider, kvällar och helger i syfte att öka friskfaktorer och minska riskfaktorer för ungdomar i högstadieåldern i vissa utvalda områden.

Eftersom vi ser att skolan är en av de viktigaste friskfaktorerna för ett barn och en ungdom - så har vi i ett samarbete mellan Socialtjänsten och Barn och Utbildningsförvaltningen beslutat om att samfinansiera en tjänst som tillhör Socialtjänsten men som är stationerad på skolan – i syfte att arbeta för att öka möjligheterna för en fungerande skolgång för de elever som behöver extra stöd. Vidare är syftet att öka trygghet och trivsel för eleverna på Rekarnegymnasiet. Familjebehandlare på skolan innebär att man blir en länk mellan skolan och socialtjänsten, kunna erbjuda snabbt stöd till både personal och eleven och dennes nätverk.

Arbetsbeskrivning

Du kommer fungera som en socialarbetare på skolan där du träffar vissa elever enskilt i syfte att motivera till en fungerande skolgång. Det ingår även att ha föräldrakontakt för att stötta och motivera i deras föräldraskap. Utifrån din placering fungerar du som en länk mellan övrig socialtjänst och skolan. Du informerar om vilka möjligheter till stöd som finns inom socialtjänsten och hur vägen till stöd går till, både till skolpersonal och elever och deras familjer. Du verkar för trygghet på skolan i samverkan med ledningen på skolan, samt elevhälsan. Där kommer du även fungera som ett bollplank kring frågor om socialtjänst – genom att länka ihop personer som behöver varandra. Vidare är du delaktig i olika utvalda möten på skolan tex. elevvårdskonferenser, arbetslagsträffar, inskrivningar, utskrivingar osv.

Även om tjänsten är placerad på skolan så kommer du att delta i teamtid och handledning med övriga familjebehandlare på Resurs ungdom och familj. Du kommer kartlägga behov för elever på gruppnivå för att hitta samverkan med viktiga samverkanspartners exempelvis: Arbetsförmedling, Polis, Landsting, Kultur och fritid ung och andra viktiga aktörer för att göra meningsfulla event som kan bidra till motivation för studier, eller annan meningsfull sysselsättning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom exempelvis beteendevetenskap eller socionom alternativt relevant KY-utbildning. Det är en fördel om har utbildning inom metoderna BBIC, FFT, KBT, ART, MI, Systemteori. Det är även meriterande med kunskaper om kognitiva funktionsnedsättningar.

Har du kunskap om och erfarenhet av kommunens Individ- och familjeomsorg är det meriterande eftersom du snabbt behöver sätta dig in i verksamhetens alla samarbetsytor. Tillika är det meriterande om du har god kunskap om Socialtjänstlagen.

Det underlättar om du har god datorvana då arbetet innebär en del dokumentation. Vidare är flerspråkighet och kulturkompetens meriterande, exempelvis finska, arabiska, somaliska, kurdiska, dari eller tigrinja.

För att lyckas i arbetsrollen krävs det att du intar ett professionellt förhållningssätt, är engagerad och analyserande. Du har ett helhetstänk med god systemisk förståelse som grund samt förmedlar information väl anpassat till målgruppen. Utifrån din ödmjukhet och goda samarbetsförmåga bidrar du till ett positivt arbetsklimat. Du ansvarar för samordning och planering, vilket förutsätter att du arbetar strukturerat i ett ofta högt tempo.

B-Körkort är ett krav för tjänsten p.g.a. ett rörligt arbete.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3538

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Peter Poulsen
Rekryteringskonsult
016-710 10 67

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.