jobb just nu!

Säsongsanställd anläggningsskötare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Vi är statens företrädare i länet och arbetar med tillsyn, kunskapsspridning och ärendehandläggning inom nästan hela samhällsområdet.
Vi är ca 500 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen söker en säsongsanställd anläggningsskötare till Söderåsens nationalpark. Verksamheten på Söderåsens nationalpark är en del av enheten för Naturvård på Miljöavdelningen på Länsstyrelsen Skåne. Naturvårdsenheten har ansvar för skötsel och förvaltning av statligt skyddade naturområden i Skåne, samt för driften av de tre statliga naturumen, Kullaberg, Stenshuvud och Söderåsen. Anställningens omfattning är heltid under perioden april till och med oktober. I tjänsten ingår att arbeta var tredje helg.

Som anläggningsskötare i Söderåsens nationalpark kommer du att ingå i förvaltningsgruppen och arbeta bland annat med följande arbetsuppgifter:
- Rastplatsunderhåll (raststugor, vindskydd, bord och bänkar, eldstäder och vedförråd, sopstationer, mulltoaletthus, dricksvattenbrunnar, informationsmaterial)
- Renhållning (soptömning, skräpplockning, städning av toaletter och raststugor, tömning av mulltoaletter etc)
- Ledunderhåll (inklusive vägvisning, broar, ramper, spänger, skyddsstängsel)
- Tillsyn och underhåll av informationstavlor och skyltar
- Tillsyn av övriga anläggningar så som dammar, skyddsstängsel för besökare etc.
- Naturvårdande skötsel i ädellövskogar, skötsel av betesmarker

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med anläggningsskötsel och är praktiskt lagd. Vana av arbete med röjsåg, motorsåg (”Grönt kort”) och traktor är ett krav. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom naturvård. Du behärskar svenska och engelska.

Behörighet för fyrhjulig motorcykel (ATV) är meriterande liksom kunskaper i tyska, danska eller andra språk. B-körkort krävs för tjänsten.

Du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, initiativrik och flexibel samtidigt som du har sinne för ordning och noggrannhet.

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Anställningens omfattning

Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse.


6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   112-3983-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.