jobb just nu!

Projektledare exploatering/Exploateringsingenjör

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Inom femton år har kommunen vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar med expansionen. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt" och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier för medarbetare och ledare som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Läs mer på www.jarfalla.se/jobbaijärfälla


Samhällsbyggnadsavdelningen svarar för kommunens fysiska planering, exploatering och miljöstrategiska verksamhet. Vi har ca 30 medarbetare som driver stadsplanerings- och samhällsutvecklingsprojekt av olika omfattning och inriktning. Vi arbetar för en hållbar samhällsutveckling med högt ställda politiska mål för framtida tillväxt, miljö och klimat samt demokrati, öppenhet och trygghet. Inom avdelningen drivs många spännande utvecklingsprojekt till exempel Projekt Barkarbystaden, norra Europas största sammanhängande stadsutvecklingsprojekt, med uppemot 28 000 nya bostäder i tät stadsmiljö. Till exploateringsenheten och Projekt Barkarbystaden söker vi nu exploateringsingenjörer/projektledare som vill vara med och driva utvecklingen av Järfälla.

Arbetsbeskrivning

Som exploateringsingenjör ansvarar du för utveckling av kommunens mark och är projektledare för stadsbyggnadsprojekt i Järfälla eller sakkunnig i exploaterings-, fastighets- och genomförandefrågor. Du medverkar i arbetet från idé, genom detaljplaneprocessen till dess projektet är genomfört.
Som projektledare leder du en projektgrupp bestående av olika stadsbyggnadskompetenser. Du arbetar självständigt och styr projekten mot uppställda mål, kvalitet, budget och tidplan. I uppdraget ingår att samverka med byggherrar genom att förhandla fram olika avtal kopplade till genomförande av projektet inklusive tilldelning av kommunal mark till exploatörer.

Som exploateringsingenjör ingår du i samhällsbyggnadsavdelningens exploateringsenhet eller Projekt Barkarbystaden. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där exploateringsingenjörer arbetar nära planarkitekter och miljöplanerare med utgångspunkten att arbeta med stadsbyggande utifrån ett helhetsperspektiv där olika kompetenser gemensamt bidrar till att nå kommunens högt ställda mål för hållbar och värdeskapande tillväxt.

Kvalifikationer

– Du är utbildad civilingenjör lantmäteri/samhällsbyggnad eller motsvarande.
– Erfarenhet som projektledare kombinerat med erfarenhet av t ex detaljplaneläggning, infrastrukturutbyggnad, ekonomi
och/eller fastighetsjuridik är önskvärt.
– Uppdraget kräver driv, god kommunikativ förmåga och ett samarbets- och lösningsinriktat förhållningssätt samt en förmåga att se helheten och göra avvägningar mellan olika intressen.
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-04

Referensnummer:   A706028

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Isabell Lundberg
Exploateringschef
08-580 29841

Facklig företrädare
Reza Soltani
Sveriges Ingenjörer
08-580 28873

Övrigt


Välkommen med din ansökan senast 2017-10-04. Urval sker löpande så ansök nu.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.