jobb just nu!

Seniora nationalekonomer och finansanalytiker

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Boverket söker för närvarande 2 erfarna nationalekonomer att förstärka områden som är centrala för myndigheten.

1 nationalekonom för kvalificerade utredningsuppdrag:
Du kommer att ta ansvar för att utveckla och leda tillämpningen av cost-benefit-analyser inom fysisk planering och samhällsbyggnad.

1 nationalekonom/finansanalytiker/aktuarie:
Du kommer att ta ansvar för att utveckla och leda tillämpningen av riskanalyser på bostadsmarknaden och inom bostadsfinansiering. Det innebär bland annat att ansvara för utveckling av riskmodeller för Boverkets hantering av kreditgarantier.

För båda befattningarna innebär arbetet också att genomföra kvalificerade utredningar utifrån en bred metodologisk bas inom verksamhetsområdena boende, byggande och planering. I vissa fall kan arbetsuppgifterna även innebära korta uppdrag. Som nationalekonom kommer du att samverka med alla verksamheter inom myndigheten samt ha kontakter med andra myndigheter, branschföreträdare och forskare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en driven användare av kvantitativa analysmetoder och har gedigen erfarenhet av empiriskt utrednings- och forskningsarbete. Du ska ha avlagt doktorsexamen i nationalekonomi eller ha kompetens som Boverket bedömer som likvärdig. För befattningen med inriktning mot riskanalyser kan du ha en doktorsexamen inom annat relevant ämnesområde, alternativt kompetens som Boverket bedömer som likvärdig.

Vi värdesätter om du har arbetslivserfarenhet med koppling till bostadsmarknad, byggande eller samhällsplanering, eller om du på annat sätt förvärvat kunskap om regelverk och institutionalia på dessa områden.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang och kan på ett professionellt sätt företräda Boverket. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Det är viktigt att du trivs i längre självständiga utredningsuppdrag såväl som i korta uppdrag. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm eller Karlskrona
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-20

Referensnummer:   2907/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Bo Söderberg
Analyschef
0455-35 33 90

Fackliga företrädare
Klara Falk
Saco-S
0455-35 32 30

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.