jobb just nu!

Förvaltare i världsarvet Höga Kusten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsens enhet för skyddad natur arbetar med att bevara Västernorrlands värdefullaste naturområden. I detta ingår att sköta flertalet av länets drygt 200 befintliga naturreservat, samt att bilda nya. Enheten ansvarar också för förvaltningen av Skuleskogens nationalpark och världsarvet Höga Kusten med dess naturum vid Skulebergets fot.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med förvaltning av skyddade områden och andra besöksplatser i världsarvet Höga Kusten, med pärlor som Skuleskogens nationalpark, Skulebergets naturreservat samt öarna Högbonden och Trysunda. I tjänsten ingår etablering och underhåll av friluftsanläggningar, biologisk skötsel, fastighetsförvaltning, samt administrativt arbete i form av dataläggning i vår skötseldatabas, avtalsskrivning och upphandlingar. Du kommer också, i samverkan med naturum Höga Kusten, delta i arbetet med att sprida kunskap om världsarvet.

Som världsarvsförvaltare har du ett ansvar för samordningen av personal och verksamhet som rör skyddade områden i Höga Kusten. Du ingår i ett erfaret och stöttande arbetslag med fem förvaltare och två fältarbetare. Du och fältpersonalen är stationerade vid Skuleberget, norr om Docksta, medan övriga utgår från Härnösand, men med hela länet som arbetsområde. Under barmarkssäsong förstärks gruppen med ytterligare fältpersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt yrkeserfarenhet som är relevant för praktiskt arbete med naturvård och friluftslivsanläggningar.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och kvalitetsmedveten med en god förmåga att ta initiativ och samordna arbetet. Du är kommunikativ och trivs med att arbeta utåtriktat.

Arbetsuppgifterna kräver körkort och god datorvana. GIS-kunskaper, liksom körkort för motorsåg och röjsåg är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-8855-17

Gör ansökan

Övrigt

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
För att arbeta hos oss ska du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde.

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i denna rekryterings-metod ingår arbetsprov.