jobb just nu!

Sakkunnig infrastrukturplanering

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På enheten för stad och land arbetar vi med att utifrån olika sakområden ge länsstyrelser, kommuner och andra aktörer stöd i den fysiska planeringen. Vi hanterar frågor om fysiska samhällsstrukturer, risk, hälsa och säkerhet inklusive klimat, buller och miljömålen. Vi hanterar även frågor om fysiska miljöer för hållbar stadsutveckling, gestaltning och arkitektur. Då vår infrastrukturplanerare fått ett annat tidsbegränsat uppdrag i myndigheten, söker vi för närvarande en vikarie.

I din roll kommer du att arbeta med infrastrukturfrågor på såväl nationell, regional som kommunal nivå. Huvuduppgiften är att koppla ihop bebyggelseplanering och utvecklingsfrågor med infrastrukturplanering. Stort fokus i arbetet ligger på tillgänglighet med hållbara färdsätt som kollektivtrafik, gång- och cykel.

Många uppgifter genomförs i interna projekt, men mycket samverkan sker också med andra myndigheter, inte minst Trafikverket och Energimyndigheten. Du kommer att självständigt driva arbete, men också leda arbetsgrupper samt handlägga utredningar och remisser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig aktuell erfarenhet av arbete med infrastrukturplanering i offentlig verksamhet. I grunden har du en relevant akademisk utbildning. Vi tror att du kanske är civilingenjör, samhällsplanerare eller motsvarande, med inriktning på infrastrukturfrågor.

Det är önskvärt om du har god kännedom om infrastrukturlagarna och Plan- och bygglagen. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av infrastruktur- och bebyggelseplanering på kommunal nivå.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Du känner dig också bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vi dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-01-31

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-09

Referensnummer:   2906/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Sofie Adolfsson Jörby
enhetschef
0455-35 30 35

Magnus Jacobsson
Infrastrukturplanerare/tf enhetschef
0455-35 33 39

Fackliga företrädare
Klara Falk
SACO-S
0455-35 32 30

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.