jobb just nu!

Handläggare till överförmyndarkontoret

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Eskilstuna och Strängnäs kommuner har en gemensam överförmyndarnämnd och ett gemensamt överförmyndarkontor med placering i Eskilstuna. Överförmyndarkontoret ska på uppdrag av nämnden och med stöd av gällande bestämmelser utöva tillsyn över förmynderskap, godmanskap och förvaltarskap samt ge tillstånd till olika rättshandlingar och andra åtgärder. Syftet med tillsynen är att förhindra att omyndiga barn och myndiga personer som inte själva kan tillvarata sin rätt (huvudmän), missgynnas ekonomiskt och rättsligt.

Vi söker handläggare till två tillsvidaretjänster på Överförmyndarkontoret för Eskilstuna och Strängnäs kommuner. En tjänst är på heltid och en tjänst på 75 % med eventuell möjlighet till utökning.

Arbetsplatsen ligger centralt i Eskilstuna, endast knappa 5 minuters gångpromenad från buss- och tågstation. På kontoret finns tio ordinarie befattningar som handläggare och två som administratörer.

Arbetsbeskrivning

Överförmyndarkontorets grunduppdrag är att utöva tillsyn över förmyndare, gode män och förvaltare (ställföreträdare). En viktig del i tillsynen är att granska redovisningshandlingar, såsom årsräkningar och redogörelser. Vi skriver även ansökningar och yttranden till domstol och granskar redovisningshandlingar, samt rekryterar och utbildar ställföreträdare. I rollen kommer du att ha kontakt med gode män och förvaltare, främst via telefon och e-post, men också genom personliga besök.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi med minst 180 högskolepoäng och/eller som socionom. Det är meriterande om du har erfarenhet från överförmyndarverksamhet. Om du har erfarenhet av myndighetsutövning eller erfarenhet av ekonomiskt granskningsarbete ser vi det som positivt. För att lyckas i rollen krävs det att du är noggrann och ordningsam och har lätt för att skapa dig en överblick. Du är också en van användare av IT som stöd i ditt arbete.

Då rollen innebär kontakt med människor är det viktigt att du är kommunikativ och kan förmedla information på ett lättbegripligt sätt. Därför är det viktigt att du kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast enligt överenskommelse.
1 heltidstjänst och en på 75 %.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3430

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Malin Gustafsson
Rekryteringskonsult
016-7102813

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.