jobb just nu!

Familjebehandlare till främjande & förebyggande insatser med huvudsaklig inriktning mot ANDT-frågor

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor.

Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg.

Verksamhetsområde Individ och familj söker Familjebehandlare till Familjestödsektionen.

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningens främjande och förebyggande arbete för barn och unga, 0-20 år, är samlat i nya lokaler på Smedjegatan i centrala Luleå. Där finns Föräldrasupporten, som är en erbjudandeverksamhet med uppgift att ge föräldrar stöd i ett tidigt skede. Där ska också det allmänt främjande och förebyggande arbete inom alkohol-, narkotika-, doping- och tobaksorådet (ANDT) utvecklas. Arbete pågår på olika nivåer och du kommer att vara en viktig länk i förändringsarbetet.

Som familjebehandlare med ansvar för allmänt främjande och förebyggande arbete kommer du att arbeta med alkohol-, narkotika-, doping- och tobaksprevention (ANDT) i samverkan med andra aktörer. Du ska vara aktiv och drivande i att utveckla arbetet samt upprätthålla redan pågående aktiviteter. Som familjebehandlare med inriktning mot ANDT-frågor är det du som representerar Familjestödsektionen i olika samarbets- och samverkanssammanhang.

Utöver det allmänt främjande och förebyggande arbetet kommer du att ingå i Föräldrasupportens arbete där enskilda samtal med föräldrar och utåtriktade informationsaktiviteter är viktiga delar.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning som socionom, beteendevetare eller med annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har erfarenhet av arbete med stöd till barn, ungdomar och föräldrar, individuellt och i grupp. Du har kunskap och erfarenhet inom ANDT-området. Du har ett lösningsinriktat arbetssätt och vill arbeta i en verksamhet där nya arbetssätt och metoder ska utvecklas. Du har stor erfarenhet av samverkan med andra aktörer. Omvärldsbevakning ser du som intressant och du bidrar aktivt i utvecklingsarbetet.

Som person är du trygg, flexibel och ansvarsfull. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp. Du är strukturerad och organiserad och har ett stort engagemang för barn och föräldrar. Du ser vikten av ett tidigt, förebyggande arbete. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   A641620

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Lena Sundqvist
Enhetschef
0920-45 45 84

Fackliga företrädare
Nina Oja
Akademikerförbundet SSR
0920-45 44 92

Michael Nordh
Vision
070-630 53 51

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.