jobb just nu!

Rösträknare, registrerare, kontrollanter och arkivpersonal till Valet 2018

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu flera medarbetare till Valet 2018 som trivs i strukturerade miljöer, är vana att arbeta efter givna ramverk och regler liksom har ett naturligt samhällsintresse. Är du dessutom noggrann person som har god förmåga att följa uppsatta rutiner och regelverk? Har du vana av ett strukturerat arbete samt gott siffersinne? Då kommer du passa bra in i rollen som medarbetare vid slutliga röstsammanräkningen av Valet 2018.

I denna rekrytering samarbetar Länsstyrelsen i Västra Götalands län med Randstad AB.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Länsstyrelsen i Västra Götalands län söker, genom Randstad, medarbetare till den slutliga sammanräkningen av Valet 2018.
Rösterna från de allmänna valen kontrollräknas under tio till fjorton vardagar med start den 10 september. Sammanräkningen pågår tills dess att den är klar.

Vi söker totalt 240 rösträknare, kontrollanter, registrerare samt arkivpersonal till sammanräkningen av rösterna till Valet 2018. Arbetsuppgifterna skiljer sig mellan rollerna och du som söker preciserar i ansökan vilken av rollerna du söker. I samtliga arbetsuppgifter är det av yttersta vikt att du har förmåga att effektivt genomföra ditt arbete utifrån tydligt uppsatta tidsramar.

Dina arbetsuppgifter (du har endast hand om en av punkterna):
• Rösträknare. Du svarar för räkning, granskning, bedömning, sortering av valsedlar liksom upprättande av listor.
• Kontrollant. Du kontrollerar rösträknarnas arbete och givna listor.
• Registrerare. Du sköter registrering av resultat i listor och gör både kontrolläsning och sortering.
• Arkivpersonal. Du ordnar med utlämnande av det som ska räknas men arkiverar också material från registrerare.

Kvalifikationer

Du ska ha fyllt 18 år och bör ha ett intresse av och förståelse för den demokratiska processen. Du ska vara noggrann, vara fingerfärdig och har lätt för att räkna valsedlar effektivt med rättssäkerhet och kvalitativt resultat. Som person är du metodisk och strukturerad, med god förmåga att följa angivna säkerhetsregler. Vidare bör du ha goda språkkunskaper inom svenska och lätt för att läsa och uppfatta såväl tryckt som handskriven text. Arbetet kan stundtals vara monotont, vilket kan kräva ett gott tålamod.
Arbetet utförs i ändamålsenliga lokaler, anpassade för funktionsvariationer och med goda kommunikationsmöjligheter, i Trollhättan.

En heldags obligatorisk utbildning sker i slutet av augusti, troligen under vecka 35, inför de allmänna valen i september. Frånvaro under de aktuella dagarna kan inte beviljas.

Samtliga tillsättningar av tjänster innefattar en säkerhetsintervju. Tjänsterna som kontrollant, registrerare och arkivpersonal är säkerhetsklassade vilket bl.a. innebär registerslagning i misstanke- och brottsregister. Sådan slagning kan endast göras för den som är svensk medborgare.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet med liknande uppgifter i samband med val men vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

I samband med utbildning i augusti

Ansökan

Referensnummer:   C17776

Gör ansökan

Övrigt

Du arbetar heltid och erhåller ett dagarvode om 1300 kronor som rösträknare, registrerare och arkivpersonal samt 1400 kronor som kontrollant. Sjuklön utgår inte. Övertidsarbete med övertidsersättning kan komma att bli aktuellt. Arvode för utbildningen utgår med 650 kr. Frånvaro under de aktuella dagarna kan inte beviljas.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.