jobb just nu!

Reservatsbildare i marina miljöer

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsens enhet för Skyddad natur arbetar med att bevara Västernorrlands värdefullaste naturområden. I detta ingår att sköta flertalet av länets drygt 200 befintliga naturreservat, samt att bilda nya. Enheten ansvarar också för förvaltningen av Skuleskogens nationalpark och världsarvet Höga Kusten med dess naturum vid Skulebergets fot.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med naturreservatsbildning och annat naturvårdsinriktat arbete i främst marina miljöer. I arbetsuppgifterna ingår bland annat naturvärdesinventering och -bedömning, datasammanställning, kontakter med markägare samt administrativt arbete med reservatsbeslut och skötselplaner. Du kommer att ingå i ett arbetslag med sju andra reservatsbildare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande med lämplig inriktning för arbete inom marin naturvård och ekologi. Tidigare erfarenhet från reservatsbildning, akvatiskt fältarbete, marin naturvärdesinventering och kunskap om Bottenhavets kust- och havsmiljöer är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående, ansvarstagande, med god initiativförmåga och som trivs med att samarbeta i ett arbetslag. Du kommer att ha många kontakter i ditt arbete, inte minst när du företräder myndigheten utåt. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt.

Arbetsuppgifterna kräver körkort, god datorvana och grundläggande GIS-kunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningen är tidsbegränsad till och med mars 2019, med möjlighet till förlängning om medel tilldelas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-3622-18

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i denna rekryterings-metod ingår arbetsprov.

För att arbeta hos oss ska du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde.