jobb just nu!

Antikvarie

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar 200 engagerade medarbetare. Experter, specialister och generalister samverkar för länets utveckling och tillväxt och svarar för myndighetsutövning. Läs mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

På Kulturmiljöenheten arbetar tio personer, som är utbildade arkeologer, bebyggelseantikvarier och kulturgeografer. Vi arbetar med tillstånd kring fornminnen, byggnadsminnen och kyrkor/kyrkogårdar samt med att ta fram planerings- och kunskapsunderlag.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att inventera, beskriva, värdera och registrera kulturmiljöer vid förutbestämda vattendrag enligt en fastlagd modell. Inventeringen syftar till att se och värdera helheten för de enskilda objekten. Arbetsgruppen består av två personer där själva inventeringen utförs till största delen självständigt men med regelbundna avstämningar med styrgruppen. Arbete sker i samarbete med länsstyrelsens Vattenenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är arkeolog, bebyggelseantikvarie, industrihistoriker eller har annan utbildning som länsstyrelsen finner lämplig. Du har grundläggande kunskaper för registrering i GIS och det är meriterande om du har kännedom om programmet ArcMap.

Det är meriterande om du har genomfört och har erfarenhet av liknande uppdrag i fält med att beskriva kulturhistoriska bebyggelsemiljöer med tonvikt på industrimiljöer. Du behöver tycka om och vara bra på att arbeta självständigt. Då du kommer att vara mycket i fält och möta mycket folk är det viktigt att du har en social förmåga att bemöta människor.
För effektivitetens skull kan det periodvis bli aktuellt med övernattning.

Tjänsten kräver körkort.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning om 6 månader.
Tillträde snarast.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att medel erhålls.

Ansökan

Referensnummer:   112-763-2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder Dig en unik arbetsplats…
… fylld av kunniga experter och ambitiösa generalister inom en mängd olika samhällsfunktioner. Länsstyrelsens står just nu inför många intressanta utmaningar och anställningen ger därmed goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har en god arbetsmiljö, bra personalsociala förmåner och stora möjligheter till flexibel arbetstid. Vi välkomnar mångfald och ser jämställdhet som en självklarhet.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.