jobb just nu!

IT arkitekt infrastruktur

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten är placerad i Karlskrona och har ca 250 medarbetare.

Boverket är i en intensiv utvecklingsfas och arbetar aktivt med digitalisering och automatisering av processer och därmed söker vi nya medarbetare. IT-enheten har det övergripande ansvaret för all IT på Boverket och omfattar så väl användarstöd, system-förvaltning, utveckling som daglig drift av IT-system. Arbetet innebär att medarbetarna på enheten arbetar såväl operativt som strategiskt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en IT-arkitekt inom infrastruktur. I rollen som infrastrukturarkitekt kommer du bland annat arbeta med strategier och policyer för IT-infrastrukturen. Du arbetar med långsiktiga planer och att strukturera, dokumentera och föreslå den infrastruktur som matchar organisationens behov. Du går in i våra projekt i ett tidigt skede och bevakar att de lösningar som tagits fram följer vår strategi och motsvarar våra övriga krav. I din roll är du spindeln i nätet mellan beställare, leverantör och projektdeltagare och är med och påverkar resultaten av projekten. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram lösningsförslag och design av infrastrukturlösningar tillsammans med våra tekniker. Dessutom deltar du i våra upphandlingar för att se till att kravspecifikationer harmoniserar med den övergripande planen för IT-miljön. Vidare kommer du att hjälpa till att etablera infrastukturarkitektsråd, ett forum där förändringar i infrastrukturen bidrar till verksamhetsnytta och behärskar hela processen från kravställning till leverans av IT-tjänster.

Vid sidan av din arkitektroll kommer du att arbeta operativt tillsammans med tekniker till Boverkets driftsgrupp inom infrastruktur med t ex nätverk, acesslösningar, dimensionering och säkerhetslösningar. Då intentionerna är att samordna IT driften till färre driftsplatser så blir du en nyckelperson i detta arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete i komplexa IT-projekt som arkitekt eller expert/specialist. Du har erfarenhet av att jobba med både interna och externa partners samt erfarenhet av design och förändringar av infrastrukturer i IT-miljöer. Du har även erfarenhet att leda tekniska utredningar och IT-projekt samt kunskaper och erfarenheter av IT-infrastruktur i driftsmiljöer. Det är önskvärt om du har kunskaper inom datacenterområdet med avseende på datahall, server, lagring och kommunikation.

Erfarenhet av ITIL, distribuerade driftsmiljöer samt erfarenheter från omlokalisering av driftsmiljöer till annan ort bedöms vara meriterande. I grunden har du en relevant högskoleutbildning inom IT-området, eller motsvarande erfarenhet som Boverket bedömer som likvärdig.

Vi ser att du är analytiskt lagd och har fokus på verksamhetsnytta. Du är kommunikativ, kommer med egna idéer och bjuder gärna in till dialog för att förbättra dem ytterligare. Du är drivande, initiativrik, strukturerad och har ett stort engagemang. Du har en god förmåga att se helheten framför detaljerna och är van att samarbeta och arbeta lösningsorienterat. Du är även professionell och ansvarstagande med en ödmjuk inställning. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   6690/2017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.