jobb just nu!

Specialistläkare/Överläkare (LUS) till Klinisk mikrobiologi, Lund

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning. I Medicinsk service ingår division Labmedicin samt division MT och Prehospital sjukvård. Vi är cirka 2100 medarbetare i förvaltningen.

Division Labmedicin har sex verksamhetsområden; Arbets- och miljömedicin, Klinisk genetik och Biobank, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi samt Klinisk patologi. I division Labmedicin arbetar drygt 1200 medarbetare.

Klinisk mikrobiologi Skåne bedriver en bred verksamhet inom bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi, med hela Skåne som upptagningsområde. Vi arbetar aktivt med att utveckla och förbättra metoder, flöden och processer för att skapa en konkurrenskraftig verksamhet anpassad till sjukvårdens framtida behov. Vi har ett nära forskningssamarbete med universitet och en aktiv forskningsverksamhet inom laboratoriet. Vi är konsulter för sjukvården och deltar i utbildning av bland annat läkare. Vi har cirka 170 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi utför cirka 1.2 miljoner mikrobiologiska odlingar och analyser per år med ett analyssortiment som omfattar 170 olika analyser.

Arbetsbeskrivning

Nu välkomnar vi dig som specialistläkare alternativt överläkare till Klinisk mikrobiologi.

Detta är en tjänst för dig med ett intresse för klinisk verksamhet, utvecklingsarbete, undervisning och forskning. Du kommer att arbeta med mikrobiologisk diagnostik i nära samarbete med läkarkollegor och andra yrkeskategorier så som biomedicinska analytiker och mikrobiologer.

Arbetet omfattar även kunskapsbevakning, rådgivning och kontakt med kundkliniker. Vidare ingår metodutveckling, kvalitetskontroll och verksamhetsutveckling i dina arbetsuppgifter. Verksamheten har ett flertal ST-läkare, och undervisning av studenter och ST-läkare är en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt uppfyller följande kriterier:

- Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

- Specialistkompetens inom klinisk bakteriologi och virologi som är godkänd av Socialstyrelsen

Du som person skall ha god förmåga att samarbeta och kommunicera och vara intresserad av såväl det kliniska, som det vetenskapliga perspektivet och bidra till att utveckla verksamheten i samklang med sjukvårdens behov. Du är nyfiken, kreativ och lösningsorienterad både i ditt arbete och i dina arbetsrelationer. Har du vetenskapliga erfarenheter är meriterande för tjänsten.

För en överläkartjänst krävs därutöver att du har flerårig klinisk tjänstgöring i huvudspecialiteten samt dokumenterade undervisnings- och/eller handledarmeriter samt erfarenhet av att självständigt hantera ett medicinskt ansvars- och kunskapsområde inom klinisk mikrobiologi.

Då detta är en tjänst som kräver LUS-hantering föreligger ett speciellt ansökningsförfarande, se Övrig information.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-12

Referensnummer:   A730642

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Christina Forsman-Semb, Enhetschef

046-17 73 72

Carina Berglund, HR-specialist

046-17 31 56

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan vill vi att du scannar in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista och CV samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför är det viktigt att de medföljer din ansökan.
Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.


Förvaltningen Medicinsk service stödjer samtliga Region Skånes egna verksamheter samt externa vårdgivare. I Medicinsk service ingår Labmedicin och Medicinsk teknik (MT). Förvaltningen har drygt 1500 medarbetare och arbetsplatserna finns i hela Skåne. Just nu är Medicinsk service inne i en uppbyggnadsfas av en ny division: MT/Prehospital sjukvård.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.