jobb just nu!

Jakthandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård.

Arbetsuppgifter

Vi söker en jakthandläggare. Tjänsten är placerad på avdelningen för rätts och djurskydd.
Som jakthandläggare kommer du att arbeta med olika uppgifter inom länets viltförvaltning. Älgförvaltningen utgör en stor del av det årliga arbetet men du handlägger också ansökningar om skyddsjakt, tillstånd att använda rörlig belysning, omregistreringar av fastigheter till älg- och kronhjortsskötselområden m.m. Vidare sammanställer och bereder du beslutsunderlag till viltförvaltningsdelegationen som beslutar om övergripande riktlinjer i vilt och rovdjursfrågor. Du skriver också protokoll vid dessa möten. En viktig del av arbetet är att självständigt ta initiativ och arbeta strategiskt för att utveckla viltförvaltningen i länet. En stor del av ditt arbete är kontakter med jägare och markägare i länet. Ofta handlar det om juridiska frågor som rör olika jaktsituationer. Du kommer att delta på möten inom älgförvaltningsområden, planera och genomföra informationskvällar samt skriva beslut och yttranden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom naturvetenskap/biologi/juridik eller motsvarande kunskaper som vi bedömer
likvärdiga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med jakt, viltvårdsfrågor, jaktlagstiftning och hur viltstammarna påverkar jord- och skogsbruk. Tidigare erfarenhet av myndighetsarbete och erfarenhet av att arbeta med GIS är
meriterande.

Du är en god organisatör, har förmåga att arbeta självständigt, är stresstålig samt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift
på svenska. Du bör ha vana av att läsa och tolka lagtexter.

De ärenden som du ska hantera är ibland både komplexa och känsliga vilket kräver god förmåga att samarbeta och att vara smidig och rak i din kommunikation, där dina personliga värderingar och ståndpunkter ska läggas åt sidan. Därav lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Jägarexamen är ett krav

B-körkort krävs

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Tillsvidare. Länsstyrelsen Blekinge tillämpar 6 månader provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   112-593-2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och Länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!