jobb just nu!

Säsongsanställda för miljöåterställning i vatten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenLänsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 270 personer inom avdelningarna miljö, samhälle ,näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Tjänsterna är placerad på Länsstyrelsens Miljöanalysenhet. Enheten ansvarar för regional miljöövervakning, samordning av miljömålsarbetet i länet samt vattenförvaltning. Enheten driver också ett antal projekt varav flera handlar om att återställa och restaurera vattendrag.

Länsstyrelsen kommer under 2018 att arbeta med att restaurera flottledsrensade vattenmiljöer inom Kalix-, Åby-, Byske- Råne- och Piteälvens avrinningsområden. Arbetet sker inom ramen för projektet ReBorN­ LIFE (LIFE15 NAT/SE/000892). För att genomföra detta behöver vi anställa ett 10-tall arbetsledare under 2018.

Tjänsterna varar juni-oktober 2018. Arbetsuppgifter blir att delta i fältverksamhet inom området restaurering av vattendrag. Varje tjänst omfattar i huvudsak följande arbetsuppgifter:
• arbetsleda grävmaskinförare vid restaurering av vattendrag.
• manuellt konstruera lekområden för fisk i vattendrag (Hartijoki metoden).
• genomföra motorsågs- och röjningsarbete.

Förberedelser, dataläggning och sammanställningar av utförda restaureringar kan ingå i arbetsuppgifterna. En stor del av arbetsuppgifterna utförs på ett avstånd från Luleå som gör att man måste övernatta på annan ort beroende på var man bor. Röj- och sågarbeten förekommer. Länsstyrelsen ansvarar för att tillhandahålla nödvändig utbildning, introduktion och utrustning till arbetsuppgifterna. Anställningen omfattas av förtroendearbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och har förmåga att arbeta självständigt och kan lösa de problem som uppstår.
• mycket god fysik och förutsättningar för att orka gå i terräng, vada i rinnande vatten en stor del av dagen, bära fältutrustning till och från vattendragen samt anlägga lekbottnar och fälla träd med motorsåg.
• körkort för personbil.

Det en fördel om du har:
• erfarenhet av restaurering i vatten.
• relevant naturvetenskaplig utbildning.
• erfarenhet av att arbetsleda grävmaskinförare och av fältarbete inom de områden som ingår i arbetsuppgifterna.
• vana av arbete med motorsåg och röjsåg.

Länsstyrelsen fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning som längst t o m 2018-10-31. 3–6 månader. Anställning med förtroendearbetstid.
Tillträde tidigast 2018-06-01.

Ansökan

Referensnummer:   112-1586-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.