jobb just nu!

Arbetsspecialister till IPS enheten

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd, samt vuxenutbildning. Målet är att bidra till fler jobb, fler i jobb genom en mängd olika arbetsmarknadsinsatser. Några exempel är trainee, jobb öronmärkta för personer med funktionsnedsättning, satsning på specialpedagogisk enhet inom vuxenutbildningen samt satsning på ett framtida Yrkeshögskolecenter.

IPS-enheten arbetar proaktivt med att stötta personer med intellektuella, psykiska eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Målet för verksamheten är att få brukarna att hitta, få och behålla ett jobb eller en sysselsättningsplats.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett utmanande och omväxlande arbete där du får arbeta med arbetsrehabilitering? Då passar du hos oss!

Som arbetsspeciallist ansvarar du för att hitta nya arbets- och sysselsättningsplatser till brukare som du även kommer att följa upp och stötta på deras arbetsplatser. Du jobbar självständigt med planering och genomförande av ditt arbete, med stöd av en kvalitetssäkringsamordnare/handledare. Du ingår i en arbetsgrupp med ca 20 arbetsspecialister och tre kvalitetssäkringssamordnare. Du arbetar i ljusa fräscha lokaler i centrala Eskilstuna med två minuters gångavstånd till tågstationen. Den största delen av din arbetstid spenderar du ute i samhället på arbetsplatsbesök, i samtal med brukare och med arbetsgivarkontakter. Vi har lånecyklar, bussbiljetter och en bokningsbar bil till förfogande.

Personerna vi stöttar har beslut om daglig verksamhet enligt LSS eller sysselsättning enligt SoL. Vi jobbar aktivt med vår arbetsmodell SE IPS, individual placement and support, vilket bland annat innebär att du träffar och bygger relation till många arbetsgivare i både privat och offentlig verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuella, psykiska eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. För den här tjänsten vill vi att du har en högskoleutbildning som till exempel beteendevetare, arbetsterapeut, pedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Eftersom det ingår dokumentation i tjänsten behöver du kunna uttrycka dig bra på svenska – i både tal och skrift.

Har du tidigare arbetat med arbetslivsrehabilitering är det starkt meriterande. Kunskaper och/eller erfarenhet av IPS och ICF är ett plus. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter med kommun, näringsliv och brukarnas professionella och privata nätverk är det starkt meriterande om du har erfarenhet av att delta i olika typer av nätverk samt har vana vid att aktivt ta nya arbetsgivarkontakter.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår framgång och vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. För att lyckas i den här rollen tror vi att du behöver vara engagerad, drivande, och ha ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du är social och har lätt för att knyta nya kontakter.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-28

Referensnummer:   3517

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktpersoner
Malin Gustafsson
Rekryteringskonsult
016-7102813

Annika Ehlin
Enhetschef
016-710 39 01

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.