jobb just nu!

Timvikarier inom förskola och skola till Eskilstuna kommun

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Barn och utbildningsförvaltningens personalpool ska underlätta vikarieanskaffningen då ordinarie personal är borta kortare perioder.

Personalpoolen förmedlar vikarier till förskolan, grundskolan och gymnasiet.
Personalpoolen har både tillsvidareanställd personal och timavlönade vikarier. Som timavlönad vikarie ska du med kort varsel kunna ta arbete på olika enheter inom hela Eskilstuna kommun.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och stimulera barn och ungdomar till ett kreativt lärande? Tycker du, precis som vi, att det är viktigt att de får en rolig och lärorik förskola och skola att utvecklas i? Då ska du söka till oss!

Som barnskötare arbetar du tillsammans med andra barnskötare och förskollärare med barn i åldrarna 1-5 år. Vid frånvaro ersätter du ordinarie personal och tar en aktiv del i det dagliga arbetet. I arbetsuppgifterna ingår att delta i olika aktiviteter med barnen, till exempel skogspromenader, samlingar, lek och pyssel. Arbetet innebär även omsorg om barnen som blöjbyten, på- och avklädning och dukning.
Vi ser alla aktiviteter med barnen som lärprocesser där exempelvis hämtning, lämning och måltider är viktiga pedagogiska moment. En stor del av arbetet handlar om mötet och kommunikationen med våra barn, föräldrar och kollegor.

Som lärare täcker du upp när ordinarie undervisningspersonal är frånvarande, det kan röra sig om heldagar men även enstaka lektioner. I rollen som lärare har du den viktiga uppgiften att undervisa barn och ungdomar i skolan. Din uppgift är att ge eleverna kunskap men även att stödja deras personliga utveckling och motivera dem att själva söka kunskap. Arbetet innebär att du arbetar både självständigt och tillsammans med övrig personal på skolan.

Kvalifikationer

FÖR DIG SOM VILL TIMVIKARIERA SOM FÖRSKOLLÄRARE ELLER BARNSKÖTARE i FÖRSKOLAN

I FÖRSTA HAND söker vi dig som har förskollärar- eller barnskötarexamen eller minst 1 års erfarenhet inom yrkesområdet senaste 5 åren.
I ANDRA HAND söker vi dig som är förskollärar- eller barnskötarstuderande.
I TREDJE HAND söker vi dig som vill prova på arbetet i förskolan under 1 år men inte har rätt utbildning, kravet är att du har gymnasieutbildning och ett stort intresse för att arbeta inom förskolan.

FÖR DIG SOM VILL TIMVIKARIERA SOM LÄRARE I GRUNDSKOLAN ELLER I GYMNASIET

I FÖRSTA HAND söker vi dig som har lärarexamen och/eller erfarenhet som lärare inom yrkesområdet från det svenska skolsystemet senaste 5 åren.
I ANDRA HAND söker vi dig som har 3-årig gymnasieexamen senast 2011 eller är lärarstuderande.
I TREDJE HAND söker vi dig som har andra pågående studier än lärarstudier vid högskola eller universitet.


Som vikarie ska du kunna arbeta både centralt och i kommunens ytterområden/landsbygd.
Eftersom att språkutveckling är en central del i ett barns lärande är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt och trevligt bemötande, är flexibel, ansvarsfull, initiativrik och lätt att samarbeta med. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och om du har någon form av ledarerfarenhet är det meriterande. Vi förväntar oss att du som vikarie är en god representant för Eskilstuna kommun.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3319

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   50

Kontakt

Kontaktpersoner
Patricia Engström
Enhetschef
016 - 710 28 79

David Törnqvist
Rekryteringskonsult
016 - 710 17 02

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.