jobb just nu!

Vikarierande laboratorieingenjör

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se/ />
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fastighetsavdelningen, park- och gatuavdelningen, plan- och exploateringsavdelningen, måltidsservice, vatten- och avloppsavdelningen, städservice, ekonomi och administration, verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ca 280 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter och friskvård på arbetstid som skapar en kamratlig stämning på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för enköpingsborna.

Vatten – och avloppsavdelningen på samhällsbyggnadsförvaltningen, Enköpings kommun, distribuerar dricksvatten och renar avloppsvatten för Enköpings kommun. Avdelningen sköter även debitering, kundtjänst och vattenavläsning för kommunen. Idag arbetar ca 40 personer på avdelningen. Avdelningen är indelad i följande enheter; Stab, administration, drift rör, drift verk och laboratoriet.
Laboratoriet på vatten- och avloppsavdelningen söker vikarie för en medarbetare på laboratoriet som beräknas vara barnledig fr o m jan 2018 och ett år framåt. Laboratoriet är bemannat med en laboratoriechef och tre stycken medarbetare med olika ansvar.

Arbetsbeskrivning

Laboratoriets uppdrag är framförallt att analysera avloppsvatten enligt ackreditering (enligt ISO/IEC 17025), men också att provta avlopp, slam, dagvatten och dricksvatten.
Exempel på uppgifter som kan ingå i tjänsten
• Utföra och utvärdera verksamhetens ackrediterade analyser enligt gällande provtagningsprogram.
• Utföra driftanalyser på avloppsvatten, slam, dagvatten och dricksvatten
• Underhålla, kontrollera och validera instrument på laboratoriet
• Sammanställa och rapportera analyser och mätdata till beställare
• Provtagning av avlopp, slam, dagvatten och dricksvatten
• Förmedla prov till externt laboratorium för de analyser vi inte utför själva
• Arbeta enligt de rutiner som är uppgjorda enligt laboratoriets kvalitetssystem
• Delta i möten, sammankomster och eventuella projekt

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom kemi, biologi eller liknande och har körkort för personbil. Du har tidigare erfarenhet av laboratoriearbete samt goda allmänna datakunskaper. Att ha arbetat enligt ett kvalitetssystem, t ex ISO/IEC 17025, är meriterande.
3.1 Kvalitetsmedveten , Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.

* Flexibel, Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

2.1 Samarbetsförmåga, Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

3.1 Strukturerad, Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

* Självgående, Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-11-01

Tidsbegränsad till: 2019-01-31

Önskvärt att sökande till tjänsten kan tillträda så snart som möjligt innan årsskiftet 2017-2018 och arbetar minst till och med januari 2019.

Ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Marie Lewén-Carlsson
Laboratoriechef
0171-625564

marie.lewen-carlsson@enkoping.se
Facklig företrädare
Ulrika Thunell
SACO, Naturvetarna

070-162 68 81
ulrika.thunell@enkoping.se

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.