jobb just nu!

Bibliotekskonsulent till Eskilstuna kommuns lässatsning

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Kultur- och fritidsverksamheten i Eskilstuna är bred och mångsidig. Det övergripande långsiktiga målet för kultur- och fritidsnämndens verksamheter är att alla erbjuds ta del. Här erbjuds kultur, berikande fritid, bildning och upplevelser. Här finns också ansvaret att samla, vårda och visa kulturarvet.

Eskilstuna stadsbibliotek befinner sig i fortsatt stark utveckling. Våra besökare blir fler och de utrycker en nöjdhet med våra verksamheter. Vi är stolta över att vi 2013 fick Eskilstuna kommuns första utdelade kvalitetspris. Du kan läsa mer om våra verksamheter här: https://bibliotek.eskilstuna.se/web/arena

Hösten 2014 startade Eskilstuna kommuns lässatsning som vänder sig till Eskilstunas ca 11 000 barn och elever upp till årskurs 3, med syfte att öka deras läslust och ge barnen goda läsvanor i tidig ålder. Lässatsningen har utvecklats framgångsrikt och nu söker vi ytterligare en engagerad medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Lässatsningen arbetar långsiktigt för att alla barn och elever ska få läslust, tillgång till ett varierat utbud av böcker i olika format och på olika språk, inspiration, fina läsmiljöer, välfungerande skolbibliotek samt möjlighet till sammanhang, förförståelse och samtal om det lästa. Vi har ett etablerat samarbete med förskola och skola och vi erbjuder också många lässtimulerande aktiviteter på barnens fritid.

Tjänsten som bibliotekskonsulent inom lässatsningen innebär att utifrån vision och uppdrag möta en av bibliotekets viktigaste målgrupper. De tidiga åren i ett barns utveckling är oerhört betydelsefulla och genom lässatsningen vill vi att du är med och bidrar till att barnen möts av glädje och inspiration till språket och läsning.

Det långsiktiga målet är att barnet ser sig själv som en läsande person och med tilltro till sin egen förmåga och etablerar en lust till läsning som följer med genom livet.

Lässatsningen erbjuder många olika aktiviteter för barn som du leder och utvecklar. Det kan vara författarbesök, bilderboksprojekt eller föreläsningar för pedagoger. Du kommer att fungera som projektledare för större och mindre uppdrag inom lässatsningen, men också arbeta utåtriktat mot lärare, föräldrar och andra viktiga vuxna.

Din utgångspunkt blir Eskilstuna stadsbibliotek och du kommer att ingå i ett team med erfarna bibliotekskonsulenter. Du kommer, genom de många samarbeten vi har, även vara på förskolor, skolor, biblioteksfilialer och i andra verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom biblioteks-och informationsvetenskap, pedagogik eller estetiska ämnen. Du har arbetat minst två år inom ditt yrkesområde och har erfarenhet av arbete med barn. Du är utåtriktad och har vana av att tala inför grupper.

Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för olika behov och önskemål. Du är kreativ och har förmåga att engagera, entusiasmera och fånga barnet i ditt berättande eller i boksamtalet. Du är van att möta barn utifrån deras individuella förutsättningar, men även att möta barn i grupp.
Du ska genom bilden, berättelsen, boken och texten bidra till att skapa och ge läslust som kan utmynna i barnets eget, aktiva val av de olika media som finns.

Som person är du nyfiken och omvärldsorienterad, du har ett inkluderande förhållningsätt och har förmågan att skapa goda möten. Du är driven och idérik och tycker om att tänka nytt.

I denna tjänst kan tjänstgöring förekomma på samtliga bibliotek inom Eskilstuna kommun. Tjänstgöring på kvällar och helger kan också förekomma.

Låter detta som en tjänst för dig?
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3378

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Rasmus Öhrn
Rekryteringskonsult
016-710 31 50

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.