jobb just nu!

Utredare inom miljö/hållbara byggnader

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för miljö, byggande och hållbar samhällsutveckling?

Enheten för hållbara byggnader och byggprodukter arbetar för att främja ett hållbart byggande. Områden som är aktuella är livscykelanalyser, ekosystemtjänster, utsläpp till luft och möjligheten till serietillverkat byggande. Vi deltar i miljömålsarbetet med hållbarhet ur byggnadssynvinkel som fokus och samverkar med andra myndigheter om cirkulär ekonomi och farliga ämnen i byggprodukter. Nu vill vi sätta ännu mer fokus på miljöfrågorna och på vad vi gör, och söker därför en utredare till Karlskrona.

Som utredare har du en viktig roll att både delta i utredningsarbetet och att förmedla arbetet med miljöfrågorna i olika kanaler och målgruppsanpassa budskap. Det kan till exempel vara att delta i framställande av rapporter och vägledningar, eller att organisera olika event, exempelvis bransch-dialoger. Du kommer att arbeta tillsammans med sakkunniga inom olika områden samt med myndighetens kommunikationsenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med miljöfrågor och vana av att kommunicera miljö- och hållbarhetsfrågor. I grunden har du relevant akademisk utbildning, gärna inom miljökommunikation eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet att målgruppsanpassade budskap för web och sociala medier. Det är särskilt värdefullt om du dessutom har erfarenhet från framställan av samhällsinformation inom samhällsbyggnadsområdet.

I rollen som utredare är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och har en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du känner dig bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-07-31

Anställningen är ett vikariat till och med 2018-07-31, med viss möjlighet till förlängning. Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   3424/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Lena Hagert Pilenås
enhetschef
0455- 35 30 13

Fackliga företrädare
Klara Falk
Saco-S
0455-35 32 30

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.