jobb just nu!

Familjerådgivare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor.

Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg.


Arbetsbeskrivning

Familjerådgivningen är en självständig verksamhet utan myndighetsutövning där du främst arbetar med parrelationer. Du möter vuxna människor med problem, konflikter och svårigheter i sin samlevnad där grundtanken är att kunna erbjuda lättillgänglig relationsbehandling. Till familjerådgivningen söker man sig frivilligt och på eget initiativ. Arbetet innefattar parsamtal, bearbetande samtalsserier, krisbearbetning och konflikthantering. Som familjerådgivare arbetar du självständigt och har eget behandlingsansvar. Dessutom förekommer utåtriktat arbete som information och konsultation. Du kommer att arbeta i en liten arbetsgrupp. Det krävs att du är med och tar ansvar för verksamheten.

Kvalifikationer

Socionomexamen samt vidareutbildning i psykoterapi steg 1 eller utbildning som provas likvärdig. Erfarenhet av arbete med par är meriterande. Arbetet kräver lyhördhet, självständighet och samarbetsförmåga. Du bör vara trygg i din egen kompetens och trivas med behandlingsarbete. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-24

Referensnummer:   A643070

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Berith Alderblom
Enhetschef
0920-45 44 59

Fackliga företrädare
Anna Poggats
Akademikerförbundet SSR
0920-45 44 90

Michael Nordh
Vision
070-630 53 51

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.