jobb just nu!

Rektor till Eskilstuna kommun

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Vi söker en rektor till Skiftingehus.
Skiftingehus är en grundskola med ett 80-tal anställda och ca 500 elever från förskoleklass till nionde skolåret, belägen 3 km norr om centrum i riktning mot Sundbyholm. Skolan har tre idrottsprofiler, fotboll, ishockey och ridning. Eleverna läser dessutom fördjupningskurser i matematik, NO och personlig utveckling. Skolan, som är byggd på 60-talet, står inför en omfattande och genomgripande renovering och vi söker dig som vill ta uppdraget att som en rektor forma och driva en skola in i framtiden.

Vill du veta mer om oss och vår verksamhet, är du välkommen att besöka vår hemsida
http://www.eskilstuna.se/sv/Utbildning-och-barnomsorg/Grundskola/Grundskolor/

Arbetsbeskrivning

Vi söker trygga och modiga ledare, som inte alltid tar den säkra vägen. Vi behöver dig som kan skapa förtroende, sätta ord på visioner och samtidigt vara chef med allt vad det innebär.

Som rektor prioriterar du det pedagogiska ledarskapet och ansvarar för att leda lär- och utvecklingsprocesser. Du är nyfiken över vad som sker i verksamheten och kan stimulera och stödja dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana. Du har det fulla ansvaret för elever, personal, ekonomi, arbetsmiljö och verksamhetsresultat. Du kommer även vara chef för biträdande rektor.

Som rektor hos oss förväntas du att bidra till grundskolans gemensamma bästa. Du ingår i ett rektorsnätverk där du och dina kollegor på andra närbelägna skolor driver en gemensam utveckling.

Du ska vara en synlig ledare och samtalspart för dina medarbetare och du förväntas bidra med ett ledarskap som inbjuder medarbetarna och eleverna till delaktighet och inflytande över sin och skolans utveckling.

Vi erbjuder alla nya rektorer en erfaren mentor och självklart kommer du att ingå i kommunens introduktionsprogram för nya chefer.

Kvalifikationer

För den här tjänsten söker vi en modig, driven och erfaren ledare. Vi tror att du har minst tre års erfarenhet som lärare, men också erfarenhet av ledarskap från skola, gärna i rollen som rektor. Har du arbetat som arbetslagledare, ämnesansvarig eller projektansvarig inom skolan ses det som meriterande. Även erfarenhet som chef eller lärare i annan kommun eller friskola ses det som meriterande. I grund och botten har du en lärarutbildning, gärna ämneslärarutbildning för högstadiet. Har du dessutom en rektorsutbildning ses det som meriterande.

Det är viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, är van att använda IT som stöd i ditt arbete, och att du har god förståelse för IKT pedagogiken. Du måste ha intresse för och kunskaper om personal- och ekonomifrågor samt läroplanen för grundskolan. Du är van att samverka med socialtjänst, fritidsverksamhet, BUP och andra externa aktörer.

För att klara detta uppdrag är det absolut nödvändigt att du har ett stort intresse och engagemang för såväl elever som personal. Du behöver vara en kommunikativ och lyhörd ledare med en vilja att möta och bemöta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Rollen kräver en helhetssyn och en god strategisk förmåga samtidigt som du är strukturerad i grunden. Vi förutsätter att du har personlig mognad, styrka, tydlighet och ödmjukhet i de olika situationer som kan uppstå.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3523

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Jimmy Bylund
Rekryteringskonsult
016- 710 28 32

Facklig företrädare
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfråganÖvrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.