jobb just nu!

Byggnadsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenBoverket är en den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

- ta fram råd och vägledning till PBL- systemet inom framförallt anmälan, byggprocessen och tillsyn samt tillsynsvägledning
- delta i olika interna och externa utredningar och projekt
- följa upp och utvärdera tillämpningen av PBL och aktuella processer knutna till lagen
- arbeta med kunskapsförmedling i olika former, till exempel besvara frågor från handläggare på kommuner, länsstyrelser och från byggbranschen
- delta i eller leda arbetet med domstolsremisser och regeringsuppdrag inom framförallt anmälan, byggprocessen, tillsyn och tillsynsvägledning

Kvalifikationer

Arkitekt, byggnadsingenjör eller annan lämplig utbildning från högskola, yrkeshögskola eller motsvarande.

Ha kunskaper om PBL-systemet och dess tillämpning i allmänhet. Ha mycket goda kunskaper om krav på byggnader m.m., genomförande av bygg-, rivnings- och markåtgärder samt tillsyn, tillträde, ingripande och påföljder. Ha goda kunskaper om Boverkets byggregler och dess tillämpning. Ha kunskap om och förståelse för hur byggnadsteknik är sammankopplad med juridiska frågor Ha flerårig erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör eller motsvarande på kommunal nivå. Ha en god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Ha väl utvecklad pedagogisk och analytisk förmåga.

Meriterande: Erfarenhet av bygglovshandläggning och lovprocessen i PBL. Erfarenhet av projektering och praktisk erfarenhet av byggande. Ha kunskap och förståelse för arkitektoniska frågor.

Du har god samarbetsförmåga då du kommer att samarbeta med personer som har olika bakgrund både internt och externt. Du trivs med att arbeta i grupper och att dela med dig av dina kunskaper. Du är en duktig kommunikatör och har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Placeringsort: Karlskrona
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   966/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.