jobb just nu!

Verksamhetscontroller

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

I samband med Boverkets utökning kommer en ny avdelning att inrättas, Uppdragsavdelningen. Till denna söker vi en verksamhetscontroller. Uppdragsavdelningen blir en av Boverkets fyra avdelningar och ska ansvara för leverans av större och särskilt prioriterade uppdrag. Avdelningen kommer bland annat bestå av olika uppdragsägare som har ansvar för en rad prioriterade uppdrag och fungerar som beställare mot övriga organisationen, som i sin tur tillhandahåller resurser för uppdragens genomförande.

Som verksamhetscontroller är din uppgift att underlätta en effektiv resursfördelning, främst inom avdelningen men i förekommande fall även inom myndigheten. Du lämnar kvalificerade underlag inför uppdragsägares, avdelningschefers och i förekommande fall generaldirektörens beslut om resursfördelning mellan olika verksamheter. Det ingår även att arbeta med löpande statistik och analyser under uppdragens gång, samt att arbeta med uppföljning och utvärdering av avslutade uppdrag. Du bistår med den information som krävs för väl grundade beslut i fråga om resursfördelning. Du åskådliggör informationen och sambanden på ett tydligt och pedagogiskt vis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vana av arbeta analytiskt, strukturerat, noggrant och med en med en helhetssyn för en verksamhet. Du har förmåga bedöma vad som ska analyseras för att få fram relevant information och kan därefter förmedla komplexa samband för olika beslutsfattare.

Vi ser gärna att du har flerårig arbetslivserfarenhet som controller, alternativt annat arbete med verksamhetsanalyser eller inom produktionsstyrning/produktionsledning. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från offentlig förvaltning, gärna statlig, samt att du har erfarenhet av ekonomisystem och analysverktyg. I grunden har du en akademisk examen med inriktning mot ekonomi, juridik, teknik, samhällsvetenskap eller annan inriktning som är relevant för arbetet,

Boverket sätter värde på att våra medarbetare kompletterar varandra med olika bakgrund, erfarenheter och egenskaper. Det bidrar till att verksamheten bli mer dynamisk och nytänkande. Därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, men vill gärna anställa personer med olika profil och förmågor. Beskriv i ditt personliga brev vilka unika egenskaper och erfarenheter som du skulle kunna bidra med på Boverket. Några egenskaper är dock generellt viktiga för oss. Vi ser gärna att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig korrekt, tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Vi tror också att du kan växla mellan olika frågeställningar samt arbeta självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan.


Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona


Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   431/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.