jobb just nu!

Strategisk planerare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På enheten för strategisk planering arbetar vi för att ge kommuner och regioner stöd i deras arbete med översiktsplanering och regional fysisk planering. Vi följer också upp dessa frågor och återkopplar till regeringen. Vi arbetar även med att stödja den nationella nivån i olika planeringsfrågor.

I din roll som strategisk planerare kommer du att få arbeta inom ovanstående områden bland annat utifrån de uppdrag vi får från regeringen. Arbetet bedrivs huvudsakligen i projektform och i olika projektgrupper med bred medverkan från såväl interna som externa aktörer. Du kommer även att driva arbete självständigt och handlägga utredningar och remisser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom fysisk planering, till exempel landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller motsvarande.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av översiktlig planering och ser gärna att du har erfarenhet av regional planering, infrastrukturplanering eller riksintressefrågor.

Erfarenhet av arbete på kommun, länsstyrelse eller region är meriterande.

Du har lätt för att samarbeta och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-29

Referensnummer:   3979/2016

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Carl-Magnus Oredsson
Tf enhetschef
0455-35 33 53

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Anette Johansson
Saco-S
0455-35 32 36

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.