jobb just nu!

Fordonslärare till Lärlingsprogrammet Alléskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sydnärkes utbildningsförbund bedriver gymnasieutbildning vid Alléskolan och vuxenutbildning vid Allévux i Hallsberg. Förbundets målsättning är att dess utbildningar ska vara de självklara valen för regionens ungdomar, vuxna och arbetsgivare.

Vi arbetar aktivt med att erbjuda en bra studie och arbetsmiljö till våra elever och medarbetare. Under de senaste åren har vi investerat i nya byggnader och renoverat stora delar av skolan och kan erbjuda toppmoderna och stimulerande studiemiljöer. Sydnärkes utbildningsförbund erbjuder en arbetsplats där vi värderar öppen kommunikation mellan medarbetare och ledning. Vi har snabba beslutsvägar, där möjligheterna är stora att vara delaktig och påverka beslut inom organisationen.

Vill du vara med och utveckla verksamheten och bidra till vår vision att vi ska vara Örebro läns mest attraktiva arbetsplats?

Arbetsuppgifter

Är du behörig yrkeslärare inom fordonsteknik på gymnasienivå och söker nya utmaningar? Eller arbetar du idag inom fordonsbranschen och känner att du vill gå vidare i din yrkeskarriär? Vill du vara med och utveckla utbildningen på en framgångsrik och växande gymnasieskola? Då kan tjänsten som fordonslärare på Alléskolan vara någonting för dig.

Vi söker dig som vill komplettera vårt team på Lärlingsprogrammet med just dina kunskaper och din kompetens, i strävan efter att ge eleverna den bästa utbildningen inom branschen! Förutom ett stimulerande och givande arbete erbjuder vi dig som är obehörig lärare en kostnadsfri utbildning för att bli behörig yrkeslärare vilken tillsammans med dina erfarenheter ger dig förutsättningar att bedriva undervisning på ett pedagogiskt och framgångsrikt sätt.

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta undervisning, planera och följa upp elevens lärande samt mentorskap. Du kommer att undervisa i olika kurser inom lärlingsprogrammet med inriktning fordon och du har ett tätt samarbete med de företag som eleverna har sin arbetsplats förlagda utbildning på. Du kommer att ingå i Lärlingsarbetslaget tillsammans med andra lärare.

Kvalifikationer

Du har:

• yrkeslärarexamen inom fordonsteknik alternativt lång yrkeserfarenhet från fordonsbranschen
• god datorvana

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar.

Personliga egenskaper:

• du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra
• du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga
• du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt
• du är strukturerad, flexibel och har ett positivt och professionellt förhållningssätt i mötet med andra människor

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi vill att du bifogar ditt examensbevis i din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   40/2017

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Om du har en yrkeslärarexamen erbjuds du en tillsvidareanställning. För dig som saknar yrkeslärarexamen erbjuds du en tillsvidareanställning efter genomförd lärarutbildning.

Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.