jobb just nu!

Jurist, vikariat

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På enheten för styrmedel och fastighetsekonomi arbetar vi med utfärdande av föreskrifter och information om statliga bidrag, handläggning av bidragsärenden samt överklagade beslut. Enheten arbetar också med samordning av funktionshinderpolitiken, uppföljning, utvärdering och utveckling av styrmedel för boende och byggande samt bostadsanpassningsbidrag. Då en av våra jurister ska vara tjänstledig söker vi nu en vikarie för ca ett års anställning.

Du kommer att arbeta med myndighetsutövning innebärande utredningar, ärendehantering, samt Boverkets föreskrifter. Fokus i arbetet ligger även på handläggning av bidragsansökningar, att ta fram underlag till beslut, delta i beslutsgrupper samt genomföra uppföljningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen samt förmågan att resonera, utvärdera och utveckla juridiska frågor.

Det är meriterande om du har:
• något/några års relevant yrkeserfarenhet
• arbetat med författningsförslag och utredningar
• domstolserfarenhet
• erfarenhet av projektledning eller projektarbete.

Som person är det viktigt att du är ansvarstagande, noggrann och analytisk. Du samarbetar väl med andra och kommunicerar tydligt och pedagogiskt i både tal och skrift. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Handläggningen innebär myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av servicenivå. Dessa personliga egenskaper värderas högt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2019-03-31

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-11

Referensnummer:   6513/2017

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Per Lindkvist
Enhetschef
0455-35 31 26

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Emma Rosenblom
Saco-S
0455-35 30 54

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.