jobb just nu!

Sommarjobb vård, stöd och omsorg 2017

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg.

Arbetsbeskrivning

Vård och omsorgsboende/Korttidsboende
Inom vård- och omsorgsboende arbetar du med brukare som har behov av stöd och omvårdnad dygnet runt. På boendet arbetar du utifrån varje brukares individuella behov. Arbetet innebär att ge brukaren omvårdnad, service och ett dagligt liv med socialt innehåll. På ett korttidsboende arbetar du med att stödja brukarens vilja och möjlighet att bo kvar i det egna hemmet. Korttidsboende vänder sig till brukargrupper i alla åldrar med behov av social utredning, övergångsboende, avlastning eller konvalescens.

Stöd i hemmet (hemtjänst)
Arbetet innebär att du besöker brukaren i dennes hem. Du ger service och personlig omvårdnad beroende på vilken hjälp brukaren blivit beviljad, exempelvis morgontoalett, på- och avklädning, dusch, hårvård eller städning. Arbetet är till stor del självständigt, men du tillhör ett arbetslag och utgår från en gemensam grupplokal. B-körkort är en fördel.

Stöd och omsorg
Som stödassistent/handledare/rehabiliteringsassistent/ledsagare arbetar du med barn, ungdomar samt vuxna med olika funktionsnedsättningar såsom utvecklingsstörning, neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Du arbetar på något av våra gruppboenden, stödboenden, korttidshem, dagverksamheter, mobila stödteam eller som ledsagare vid olika aktiviteter. Arbetet innebär att ge stöd och service samt sociala aktiviteter till brukare utifrån den enskildes behov.

Personlig assistent
Som personlig assistent arbetar du hos brukare som bor i eget boende och du har din arbetsplats i dennes hem. Därför är den personliga lämpligheten utifrån brukarens behov viktig. I arbetet ska du ge stöd till brukaren för att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. I arbetet ingår alla förekommande sysslor i ett hem och är oftast ett ensamarbete.

Nattpatrull/Trygghetslarm
Du utför planerade vårdinsatser i brukarens eget hem samt svarar på brukarlarm dygnet runt. För arbete i trygghetslarmet är det en fördel om du har kunskap/intresse inom teknik. Trygghetslarmet arbetar dag/kväll/helg och nattpatrullen arbetar enbart natt. B-körkort krävs.

Korttidsvikarie (springvikarie)
Här får du möjlighet att arbeta inom samtliga verksamheter. Du har inget schema utan arbetar extra när ordinarie personal är frånvarande. Vikariebehovet för dagen styr var du arbetar. B-körkort är en fördel.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du är flexibel, ansvarsfull och innehar god empatisk förmåga. Vi sätter stort värde på god samarbetsförmåga, ett positivt synsätt samt engagemang mot både brukare och arbetskamrater.

Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg.

Du ska ha fyllt 18 år och kunna arbeta varierad arbetstid, dag/kväll, helg eller natt. Körkort är en fördel framförallt inom stöd i hemmet men även inom övriga verksamheter då det finns arbetsplatser utanför Luleås stadskärna.

Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Du kan läsa mer om våra verksamheter på www.lulea.se

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning:   Heltid / deltid

Sommarjobb med möjlighet till fortsatt anställning.
3-6 månader.

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-01

Referensnummer:   A643095

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   600

Kontakt

Kontaktperson
Kompetensförsörjning
Facklig företrädare
Kommunal Norrbotten

010-442 99 01

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.