jobb just nu!

Elevassistenter till grund- och gymnasiesärskola, Tuna skolområde, timvikariat

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Tuna skolområde omfattar grundsärskola med inriktning träningsskola samt gymnasiesärskolans individuella program, fördelat på fyra enheter och totalt omfattande ca 90 elever. Elever i träningsskolan har varierande grad av intellektuell funktionsnedsättning. Olika typer av flerfunktionsnedsättningar förekommer; t ex syn- och hörselnedsättningar, rörelsehinder och autism. I vikariebanken ingår också gymnasiesärskolan på Rinman med individuellt- och nationellt program, där eleverna har olika behov av stöd och hjälp i sin vardag.

Verksamhetens övergripande målsättning är att stödja elevens lärande och utveckling som en god grund för ett meningsfullt vuxenliv.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli timvikarie hos oss? Brinner du för barn och ungdomar i behov av särskilt stöd?
Då är du den vi söker!

Som elevassistent hos oss arbetar du flexibelt mellan våra fem skolor, med elever i åldrarna 7-21 år. Eleverna har varierande grad av utvecklingsstörning. Oftast förekommer en intellektuell funktionsnedsättning i kombination med av tilläggshandikapp som syn- och hörselnedsättningar, rörelsehinder samt autism.

Du deltar under hela elevens skoldag, stöttar i lärandet och ger eleven den omvårdnad som behövs för en fungerande skoldag. Det är viktigt att varje enskild elev blir sedd och att arbetet sker utifrån en helhet. Vi arbetar mycket med att göra eleven delaktig i undervisningen. I arbetet ingår nära samarbete med andra elevassistenter, speciallärare och specialpedagoger. Då du arbetar med en helhetssyn kring varje elev kommer du att ha nära kontakt med olika myndigheter, skolhälsovård, föräldrar etc.

Arbetet är fysiskt ansträngande och kan innebära tunga lyft, personlig hygien och omvårdnad.

Kvalifikationer

För rätt person är det här ett otroligt givande och utvecklande arbete. Dina personliga egenskaper är därför viktiga för oss och våra elever!

Vi ser att du har starkt elevfokus, är uppmärksam, inlyssnande och lär känna våra elever. Som person är du lugn och stabil med förmåga att skapa trygghet och förtroendefulla relationer med andra. För att trivas i arbetet behöver du ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och vara prestigelös. Du är inte främmande för att hantera situationer som kräver extra mod och hög tolerans. Du är tydlig i- och kan anpassa din kommunikation med ett flexibelt arbetssätt.

Vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. Vi vill även att du har god sammarbetsförmåga med kollegor, elever och föräldrar.

I första hand söker vi dig med pedagogisk inriktad utbildning som exempelvis barnskötare, fritidspedagog, undersköterska eller elevassistent.
Vi vill att du som söker har erfarenhet av arbete med utvecklingsstörning, autism och andra funktionsnedsättningar samt grundläggande IT-kunskaper. Då du arbetar med olika metoder för kommunikation är det viktigt att du talar och skriver på flytande svenska. Det är meriterande med kunskaper inom tecken som stöd. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete i skolan.

Vi ser fram emot din ansökan!


Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Timvikariat Tillträde: omgående

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3525

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   4

Arbetstid: Dagtid.
Arbetet sker måndag till fredag

Kontakt

Kontaktpersoner
Mina Franklin
Rekryteringskonsult
016-710 28 30

Charlotte Hjelte
Rektor
016-710 21 61

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer 3525.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.