jobb just nu!

Arkitekt till enheten för tekniska egenskaper

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Verksamheten på Tekniska egenskaper omfattar bland annat framtagning, revideringar och uppföljningar av Boverkets byggregler och övriga föreskrifter samt olika utredningsuppdrag.

I din roll som arkitekt kommer du att:

• medverka i arbetet med att utveckla och följa upp Boverkets byggregler särskilt med frågor som rör säkerhet vid användning, tillgänglighet, bostadsutformning och ljus.
• arbeta flexibelt med varierande arbetsuppgifter beroende på aktuella uppdrag.
• svara på externa frågor.
• arbeta med utredningar och regeringsuppdrag inom olika områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell erfarenhet av den svenska byggprocessen och utformning av byggnader. Du har under de senaste åren arbetat med byggnadsprojektering och projekterat bostäder i Sverige. Du har erfarenhet av att arbeta utifrån plan- och bygglagen (PBL) och dess tillämpningsföreskrifter. Du är väl förtrogen med, och har arbetat praktiskt med BBR. Du kan se byggnader i ett sammanhanghängande system av projektering, byggande, brukande och förvaltning. I grunden har du en arkitektexamen med inriktning husbyggnad eller motsvarande. Alternativt har du en kandidatexamen i byggnadsutformning med arkitektur och flerårig erfarenhet av projektering på arkitektkontor.

Du bör ha:

• projekterat bostäder och lokaler där människor vistas.
• erfarenhet av att leda eller ansvara för utredningar.

Arbetet kräver att du på ett tydligt och pedagogiskt vis kan föra ut din kunskap internt och externt både i tal och skrift på svenska och engelska. Att arbeta på en central myndighet innebär dessutom att du kommer att representera verket till exempel i kontakter med myndigheter samt bransch och intresseorganisationer. Det är därför viktigt att du är utåtriktad, lyhörd, och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att uppnå uppsatta mål enligt tidsplan. Vi lägger stor vikt vid förmågan att samarbeta på ett kreativt sätt och viljan att ta sig an nya arbetsuppgifter.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-26

Referensnummer:   5722/2017

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ingrid Hernsell Norling
Enhetschef Tekniska Egenskaper
0455-35 32 81

Fackliga företrädare
Emma Rosenblom
Saco-S
0455-35 30 54

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.