jobb just nu!

Kommunikationsstrateg

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

ArbetsplatsbeskrivningEskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Kvalitet och kommunikation är en del av barn- och utbildningsförvaltningens styrfunktion, med en roll också som stödfunktion till förvaltningens enheter. Här ligger bland annat ansvaret för förvaltningens gemensamma och övergripande kommunikationsinsatser internt och externt, samt ansvaret att stödja cheferna med deras kommunikation.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med att utveckla medborgardialogen och stärka vårt varumärke? Vill du arbeta strategiskt med att utveckla kommunikationsarbetet i kommunen och förvaltningen? Vi kan erbjuda dig en roll där du arbetar tätt tillsammans med två kommunikatörer på förvaltningen och där du har regelbunden kontakt med andra specialister inom området kommunikation i kommunkoncernen.

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak strategiska vilket innebär att du tillsammans med förvaltningsledning, nämnd och enhetschefer analyserar deras kommunikationsbehov, tar fram kommunikationsstrategier och -planer och i vissa fall beställer kommunikationstjänster. Du hanterar även snabba kommunikationsfrågor, mediekontakter, skriver pressmeddelanden och stödjer verksamheterna i akuta situationer. Du förväntas även svara för omvärldsbevakning och initiera utvecklingsprojekt inom kommunikationsområdet.

Du har ett ansvar att säkra kvalitén på såväl den interna som externa kommunikationen och se till att kommunikationskanalerna har tydliga riktlinjer, anvisningar och mallar. I rollen ingår även att vara beställare av kommunikationstjänster från exempelvis kommunens interna serviceförvaltning Konsult och uppdrag.

Din chef är förvaltningens kvalitetschef. Du arbetar tillsammans med två kommunikatörer på förvaltningen, som du också har arbetsledaransvar för. Som kommunikationsstrateg ingår du i processledningsgruppen kommunikation, som leds av Kommunikationsdirektören som är ett nätverk av kommunikatörer i kommunen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleutbildning med inriktning mot kommunikation, kommunikationsvetenskap eller journalistik, om minst 180 p (eller 120p) eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. För att du ska lyckas i detta uppdrag är det nödvändigt att du har minst 2 års erfarenhet, gärna längre, av kommunikationsstrategiskt arbete. Du behöver ha erfarenhet av arbete med varumärkesfrågor, presskontakter och gärna med kriskommunikation. Du får gärna ha erfarenhet av kommunikationsfrågor från kommunal verksamhet eller annan offentlig verksamhet eller från någon idéburen organisation.

Arbetsuppgifterna kräver att du har goda kunskaper i det svenska språket och snabbt kan skriva och strukturera texter efter målgrupp och media. För de internationella kontakter som förekommer behöver du även kunna kommunicera muntligt och skriftlig på engelska. Vi förutsätter att du har mycket god vana av att använda IT-verktyg i vardagsarbetet. Och självklart har du erfarenhet av att arbeta med program och system kopplade till webb- och bildproduktion.

Ansvarsnivån i tjänsten ställer krav på att du självständigt kan organisera och prioritera ditt och andras arbete. Du måste ha initiativförmåga och snabbt kunna sätta sig in i komplexa frågor. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, och kräver därför god samarbetsförmåga. Självklart har du ett intresse för samhällsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-05-01

Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-28

Referensnummer:   3486

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Joanna Lindgren
Rekryterare
016-7101972

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.